Оприлюднено механізм надання дотацій для роботи насосних станцій для зрошення
Оприлюднено механізм надання дотацій для роботи насосних станцій для зрошення

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 30 серпня 2022 р. № 973 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 08 лютого 2017 р. № 77 та від 11 жовтня 2021 р. № 1070», яка визначає механізм надання дотацій агровиробникам для відновлення роботи насосних станцій, що використовуються для зрошення земель. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Постанова була розроблена на виконання положень Закону України від 17 лютого 2022 року № 2079-ІХ «Про організацію водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель».

Постановою внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників, та до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі.

Змінами передбачено механізм надання державної підтримки сільгоспвиробникам, які використовують меліоровані землі, а також організаціям водокористувачів, для відновлення переданих у власність таким організаціям непрацюючих насосних станцій або показники продуктивності яких є нижчими за визначений Кабміном рівень.

Також визначено процедури подання документів, їх розгляду комісією, прийняття рішення щодо виплати бюджетної дотації та механізм спрямування коштів.

Крім того, постановою КМУ від 30 серпня 2022 р. № 974 визначено показники продуктивності насосної станції, яка передана у власність організації водокористувачів. Постановою передбачено, що організація водокористувачів має право на бюджетну дотацію на передану їй у власність насосну станцію у разі, коли така насосна станція має певний відповідний рівень продуктивності.

Модернізація та реконструкція насосних станцій меліоративних систем забезпечить безаварійну подачу або відведення води на потреби організації водокористувачів та, в цілому, сприятиме розвитку гідротехнічної меліорації.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 27 серпня 2022 р. № 962 «Про затвердження модельного статуту організації водокористувачів», що була розроблена на виконання положень Закону України від 17 лютого 2022 року № 2079-ІХ «Про організацію водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 лютого 2023
Україна має подвоїти площі під зрошення – Микола Сольський
Після війни в Украйні слід поновити зрошення на площі  понад 1 млн га. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола...
6 січня 2023
Реформа меліорації – один із пріоритетів агросектору на 2023 рік
Мінагрополітики продовжить розвивати реформу меліорації в Україні. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський. Він...
15 листопада 2022
Держпідтримка агросектору у 2023 році – Мінагро назвало основні програми
У наступному році агросектор може розраховуватина дотації у вигляді коштів з бюджету та грошей від міжнародних донорів. Деталі розповів...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...