У Державному аграрному реєстрі зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв — Мінагрополітики
У Державному аграрному реєстрі зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв — Мінагрополітики

За 1,5 тижні з моменту запуску Державного аграрного реєстру в ньому вже зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв. Серед лідерів – Львівська, Київська, Кіровоградська та Вінницька області. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час брифінгу у Медіацентрі Україна, повідомляє пресслужба відомства.

«Державний аграрний реєстр — це «Дія» для агровиробників. Платформа створена не для податкового чи іншого контролю, а виключно для того, щоб зробити процес підтримки наших фермерів максимально комфортним», — підкреслив він.

Принцип роботи ДАРу побудований на тому, щоб зробити всі процедури якнайменше бюрократизованими, а також відкрити українським аграріям спрощений доступ не тільки до державної підтримки, а й до міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, пояснив Денис Башлик.

Отримати допомогу тепер доступніше. Для цього потрібно мати тільки кваліфікований електронний підпис або електронний цифровий підпис та зареєструватися. Вся інформація щодо агровиробника підтягнеться автоматично з реєстрів, які стосуються агродіяльності: Єдиного державного реєстру, Державного земельного кадастру, Реєстр тварин та Державний реєстр речових прав», — зазначив заступник міністра.

Платформа ДАР також має спростити аграріям можливість отримання кредитів, адже у майбутньому до Реєстру планують долучити українські банки. 

Якщо вся історія роботи агровиробника буде в реєстрі, це дуже спростить процес надання кредитів та спілкування з банками», — наголосив Денис Башлик. 

Він також додав, що подібні платформи мають майже всі держави ЄС. ДАР створювався за участю провідних спеціалістів ЄС, а також Світового банку.

Нагадаємо, що 12 серпня 2022 року Мінагрополітики запустило нову онлайн-платформу для підтримки агровиробників — Державний аграрний реєстр (ДАР). Це єдиний цифровий хаб, розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України за підтримки Європейського Союзу. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 серпня 2022
Понад 5 тис. аграріїв зареєструвалися у державному аграрному реєстрі 
За останній тиждень до Державного аграрного реєстру приєдналися ще понад 2 тисячі аграріїв. Загалом від початку запуску платформи на ній...
13 серпня 2022
У Мінагрополітики розповіли, скільки фермерських господарств діє в Україні під час війни
Сьогодні в Україні загалом працює близько 40 тис.  фермерських господарств. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та...
12 серпня 2022
У Мінагрополітики запустили онлайн-платформу для фінансової підтримки агровиробників ДАР
12 серпня 2022 року Мінагрополітики запустило нову онлайн-платформу для підтримки агровиробників — Державний аграрний реєстр (ДАР). Це єдиний...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...