Українські аграрії отримають $100 млн підтримки від США
Українські аграрії отримають $100 млн підтримки від США

На тлі загострення світової глобальної продовольчої кризи, посиленої війною росії проти України, США заснували Ініціативу стійкості сільського господарства (AGRI) для допомоги українському агросектору у розмірі $100 млн. Про це повідомляється на сайті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Як повідомляється, ініціатива буде спрямована на забезпечення безперервного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні до 2023 року, а також вирішення нагальних питань із експортом продовольства.

У повідомленні ідеться, що українські фермери отримають ширший і полегшений доступ до фінансування, а також до забезпечення пальним, добривами та пестицидами, ЗЗР, насінням, обладнанням.

Крім того, «AGRI-Україна» розширить можливості українських агропідприємств із сушіння, тимчасового зберігання та переробки с/г продукції.

Протягом останніх 4,5 місяців максимальні зусилля Президента України, уряду та команди Мінагрополітики були спрямовані на те, щоб наростити експортні можливості України, заблоковані внаслідок війни та недоступності морських портів, а також фінансово підтримати наших аграріїв, щоб вони змогли працювати і надалі», — цитує сайт міністра аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Він висловив сподівання, що ініціатива дасть змогу розв'язувати важливі питання: зберігання та експорту зерна, фінансової спроможності фермерів, розвитку садівництва і тепличного господарства.

Як підкреслила Адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер, мета програми полягає в тому, щоб «допомогти фермерам стати на ноги та відновити сектор АПК».

USAID працюватиме над адаптацією зерносховищ до індивідуальних потреб — працюючи з асоціаціями фермерів — щоб застосувати ефективні технології в потрібних місцях», — сказав речник Агентства у комантарі CNN.

Також він підкреслив, що зусилля, спрямовані на порятунок принаймні частини сільського господарства України, є «критично важливими для стабілізації, відновлення та реконструкції України», додавши, що програма була розроблена спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, USAID на сьогодні вже допомагає понад 8000 українським фермерам зібрати цьогорічний урожай.

Агентство США з міжнародного розвитку прагне також залучити додаткові $ 150 млн до фонду програми «AGRI-Україна» від інших донорів та приватного сектору, щоб загалом зібрати $ 250 млн.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України та Міністерство сільського господарства США підписали меморандум щодо співробітництва у сфері сільського господарства. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 жовтня 2022
Байден розповів про «червону лінію» для НАТО щодо застосування ядерної зброї в Україні
У Пентагоні чітко прояснили кремлю, якими будуть наслідки в разі застосування тактичної ядерної зброї та запевняють, що в росії цю позицію почули....
15 червня 2022
Україна та США посилять співпрацю в аграрному та продовольчому секторах – Мінагрополітики
Міністерство аграрної політики та продовольства України та Міністерство сільського господарства США у режимі відеоконференції підписали меморандум...
19 травня 2022
США нададуть Україні термінову продовольчу допомогу на $215 млн – Блінкен
США нададуть Україні додаткові $215 млн як екстрену продовольчу допомогу, аби допомогти подолати гуманітарну кризу, спричинену агресію...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...