У «Prozorro.Продажі» оголошено понад 5 тис земельних аукціонів
У «Prozorro.Продажі» оголошено понад 5 тис земельних аукціонів

У системі «Prozorro.Продажі» оголошено понад 5 тисяч онлайн-аукціонів із продажу та оренди землі. Загальна вартість усіх лотів — 1 млрд 441 млн грн. Загальна площа земельних ділянок — понад 27 тис. га. Про це повідомляють у «Prozorro.Продажі», передає прес-служба Мінагрополітики.

За час війни за результатами успішно завершених земельних аукціонів до бюджетів різних рівнів надійшло майже 96 млн гривень.

Із 5 тисяч оголошених аукціонів майже 1800 — із продажу землі та понад 3200 — із оренди. 

Загальна площа земельних ділянок за аукціонами з оренди землі — 23,8 тис. га, вони оцінюються в 110 млн грн; аукціонів із продажу — 3,4 тис. га, які оцінюються в 1,3 млрд грн.

Зростання ціни на торгах у середньому становить 190 %.

За даними аналітичного модуля 627 організаторів оголосили аукціони з продажу та здачі в оренду земель. Декілька десятків організаторів — це приватні землевласники. 

Станом на 28 квітня в системі повністю завершено майже 1700 земельних аукціонів, ще 320 торгів — на етапі укладання договорів. Середній показник конкуренції на торгах — 3,4 учасника. 

До топ-5 за стартовою вартістю земель входять Львівська, Київська, Закарпатська, Одеська та Волинська області», — йдеться у повідомленні.

Найбільшу кількість аукціонів із продажу земель оголошено у Київській області, таких торгів — 407. Ще 189 аукціонів, на яких можна купити земельну ділянку, — в Одеській області, 151 — у Львівській, 147 — у Закарпатській. Оголосили аукціони з продажу земель в системі 266 організаторів. 

Найактивніші регіони, які пропонують до здачі в оренду землю, — Одеська (438), Львівська (216), Кіровоградська (160), Київська (80), Дніпропетровська (64). Саме тут оголошено найбільшу кількість відповідних аукціонів.

Нагадаємо, у Мінагрополітики пояснили використання і обрахунок НГО землі під час воєнного стану.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 квітня 2022
У Мінагрополітики пояснили використання і обрахунок НГО землі під час воєнного стану
Розмір орендної плати за земельні ділянки для ведення товарного с/г виробництва не може перевищувати 8 % НГО земельної ділянки, що визначається від...
25 квітня 2022
Начальника Держгеокадастру Львівщини підозрюють у незаконній роздачі землі на понад 113 млн грн
Начальника Держгеокадастру Львівщини підозрюють у незаконній роздачі землі на понад 113 млн грн. Про це повідомляють у Державному бюро...
22 квітня 2022
Керівника Держгеокадастру Львівщини підозрюють у незаконному виділенні землі на 113 млн грн
Державне бюро розслідування оголосило підозру начальнику головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрію Кавецькому у незаконному...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...