Роман Лещенко пояснив, чому покинув посаду міністра аграрної політики
Роман Лещенко пояснив, чому покинув посаду міністра аграрної політики

Команда Мінагрополітики зробила все, щоб перевести агросектор на рейки воєнного часу й це гарантує нашій державі продовольчу безпеку, їде так, як треба. Про це у facebook  написав ексміністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. 

Він зазначив, що зараз веде війну не тільки з нашим спільним ворогом, але й з важкою спадковою хворобою, через це покидає пост міністра агрополітики.

«Місяць війни за наше сьогодення та майбутнє. За право бути вільними громадянами вільної країни. Наші захисники, правоохоронці, волонтери, сили тероборони, міністерства й відомства, обласні військові адміністрації – увесь Український народ об’єднався, аби дати відсіч ворогові. Жорстку і гідну відсіч», – зазначив Лещенко.

Він додав, що Україна має запаси продовольства на найближчі два роки.

Ми підготувалися до посівної, яка стане найважливішою в історії України, щоб у цьому році зібрати врожай на десятки мільйонів тонн. Ми робимо все, щоб аграрії були забезпечені найнеобхіднішим – технікою, обладнанням, добривами, насінням. Ми ухвалили ряд необхідних правових актів, зняли бюрократичні перепони, щоб не було жодних збоїв у с/г виробництві», – наголосив ексміністр.

Роман Лещенко також написав, що зробив усе, щоб по максимуму налагодити роботу та залишає посаду міністра агрополітики з важким серцем, але зі щирою вірою у відновлене Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Випереджаючи всі запитання: я залишаюся в Україні та з Україною. А потім буду спільно з усіма відбудовувати нашу країну після Перемоги. Щиро вдячний за довіру Президенту України Володимиру Зеленському.  Усім урядовцям, аграріям, представникам аграрних асоціацій – за якісну конструктивну співпрацю, за реалізацію історичної земельної реформи. Українському народові – за подвиг, на який кожен сьогодні йде», – додав Лещенко.

Також він побажав новому міністрові Мінагрополітики Миколі Сольському сил та фахової реалізації

Обіцяю допомагати разом з усіма аграріями всім, чим зможу, у вирішенні надскладних завдань. Борімося – поборемо. Нам Бог помагає. Слава Україні!», – резюмував ексміністр.

Нагадаємо, що 24 березня Верховна Рада проголосувала за призначення Миколи Сольського на посаду міністра аграрної політики та продовольства України. 23 березня, міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко подав у відставку. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 березня 2022
Аграрний міністр озвучив два ключових завдання на своїй посаді
Для Мінагрополітики сьогодні є два ключові пріоритети – спрощення доступу  аграріїв до кредитних ресурсів та логістика агропродукції (в...
23 березня 2022
Міністр аграрної політики Роман Лещенко подав у відставку
Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко подав у відставку. Він підтвердив, що сьогодні написав заяву про складання...
11 березня 2022
Лещенко розповів про зміни у бронюванні військовозобов’язаних
Керівникам підприємств, установ та організацій галузей агропромислового виробництва необхідно повторно подати документи на бронювання...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...