Аграріїв зробили пріоритетом бюджету на 2017 рік
Аграріїв зробили пріоритетом бюджету на 2017 рік

Уряд визначив пріоритетом підтримку малих та середніх аграрних підприємств, бо великі мають достатньо ресурсів і можуть подбати про себе самі. Таку думку висловив, представляючи проект державного бюджету на 2017 рік на засіданні уряду, прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Урядовий проект закону про держбюджет України на 2017 рік внесли до Верховної Ради - № 5000. Втім сам текст документу відсутній поки що.

«Ми повинні підтримати маленькі, невеликі, середні господарства, які зможуть виробляти більше продукції, проводити її переробку, застосовувати нові технології, але їм потрібна підтримка, великі холдинги про себе подбають самі», — відзначив він.

На думку прем'єра, КМУ передбачив у проекті бюджету на 2017 рік 5,5 млрд грн на пряму фінансову підтримку малих і середніх аграріїв. Така програма, на його думку, має компенсувати потенційні втрати аграріїв від скасування пільгового оподаткування з ПДВ з 1 січня 2017 року.

Відтепер, починаючи з 2017 року, в бюджеті має враховувати витрати на підтримку підприємств агропромислового комплексу в обсязі не менш як 1% від обсягу виробництва валової продукції сільського господарства.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, іншими пріоритетами держбюджету-2017 є, насамперед, обороноздатність і продовження децентралізації. Зокрема, на оборону і національну безпеку планується виділити 129 млрд грн. Серед інших пріоритетів – розвиток промисловості, енергоефективність, підтримка малих фермерів, освіта і медицина.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...