Електронний чек чи QR-код для покупців замість паперового – рішення КМУ
Електронний чек чи QR-код для покупців замість паперового – рішення КМУ

Уряд дозволив підприємцям надавати покупцям електронні чеки замість друкованих. Це випливає із повідомлення Мінагрополітки.

За словами міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенко, від суб’єктів господарювання з окремих регіонів України надходить інформація щодо обмежених запасів стрічки для касових апаратів, що використовується для друку розрахункових документів.

Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» під час продажу товару продавець зобов'язаний видати споживачеві розрахунковий документ встановленої форми.

«З урахуванням воєнного стану в Україні у разі відсутності технічної можливості друку розрахункового документа суб’єктам господарювання можуть надсилати електронні розрахункові документи на вказаний ними абонентський номер чи адресу електронної пошти», — пояснив Лещенко.

Крім того, суб’єкт господарювання може відтворити на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій QR-код, що дає змогу здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, які в ньому містяться.

Можливе надання розрахункових документів і в інших формах. Основна умова – зазначені документи повинні містити всі обов’язкові реквізити.

Держпродспоживслужба з розумінням ставиться до особливих умов ведення господарської діяльності та разом із представниками соціально відповідального бізнесу працює над забезпеченням населення України продовольством. 

Нагадаємо, що в країні діє держгулювання цін на соціально важливі продукти, а Держпродспоживслужба приймає від громадян інформацію про спекуляції підприємців із цінами на ці продукти у магазинах.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...