21 січня 2022, 14:30, Політика

Оприлюднено аналіз причин та наслідків продовольчої кризи в Україні

Зростання цін на енергоносії, добрива, продукти харчування та інше вкотре змушує замислитися про готовність України до нагальних викликів та реалізації програми з попередження кризових явищ в соціальній сфері та тих галузях, які мають критичний вплив на добробут громадян. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Як показали результати моніторингу ситуації, Кабмін та інші профільні установи не зуміли почати реалізацію програми «Стратегія продовольчої безпеки України» та забезпечити країну критично важливими припасами. Стратегія мала передбачити повноцінний доступу кожної людини до продовольства, продовольчої незалежності країни та сталого розвитку сільського господарства. Сценарій розвитку подальших подій набув настільки негативного характеру, що в Офісі Президента заговорили про державне регулювання цін та введення карток на продукти як один зі способів підтримки населення через зростання інфляції у 2022 році. 

AgroPolit.com розбирався у причинах та наслідках виникнення кризи та за допомогою фахівців спробував знайти шлях на вихід із непростої ситуації. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

Нагадаємо, у 2022 році інфляція у сировинній продовольчій групі товарів може скласти 20%.

в