23 листопада 2022, 09:26, Торгівля

Уряд та ритейл підготували меморандум про ціни на соціально важливі продукти – деталі

AgroPolit.com має у своєму розпорядженні Меморандуму від ритейлу, у якому ритейлери просять уряд скасувати державне регулювання цін з граничними надбавками на соціально значущі продукти та збільшити термін розрахунків із постачальниками української продукції з десяти до 30 днів. Про це ідеться у тексті на AgroPolit.com

Як зазначається, меморандум презентували у парламентському підкомітеті комітетe регуляторної політики з питань економічного розвитку за участі представників уряду, бізнесу (виробників-переробників) та ритейлу.

«Позиція ритейлорів – з початку війни вони зазнають значних збитків, відбулось падіння ліквідності компаній, мережі несуть додаткові збитки в наслідок відключень електроенергії. Аби вистояти і уникнути перебоїв з постачанням і подорожчанням продуктів учасники роздрібного ринку на період воєнного стану просять підписати Меморандуму», – ідеться у матеріалі. 

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що для постановою №160 від 26 лютого 2022 року уряд запровадив для торговельних мереж та магазинів максимальний строк розрахунків за поставлені продовольчі товари (соціально значущі продукти) 10 днів. Відлік встановлюється від моменту виставлення постачальником таких продуктів рахунка для оплати за поставлену продукцію. Ритейлори кажуть, що в умовах війни це сильно б’є по них і підставляє під удар спосживача.

в