Працівники ДБР затримали митників, які вимагали у експортера меду хабар
Працівники ДБР затримали митників, які вимагали у експортера меду хабар

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили керівництво однієї з регіональних митниць на поборах. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У повідомленні ідеться, що службові особи вимагали щомісячні хабарі у керівника підприємства, що здійснює експорт українського бджолиного меду до країн Європи. За оперативними даними, «такса» становила $200 за розмитнення одного авто з медом.

За гроші митники обіцяли не створювати штучних перешкод під час оформлення та не ініціювати лабораторних дослідженнь продукції.

Слідство задокументувало, як підприємець через посередника передавав митникам плату в сумі $5,6 тис. 21 грудня 2021 року посередника затримали під час отримання чергового хабаря — $2,4 тис.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та отриманні хабаря (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Крім того, під час обшуків на одній із квартир, яка належить керівнику регіональної митниці, слідчі виявили $234 тис., золоті колекційні монети, ювелірні вироби з інкрустованим дорогоцінним камінням та діамантами, колекцію коштовних годинників, мисливську зброю. Походження знайденого майна встановлюється.

Також планується вручення повідомлень про підозру керівництву та службовим особам митниці за вказаними статтями Кримінального кодексу України.

Санкції зазначених статей передбачають позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що слідчі Державного бюро розслідування (ДБР)затримали в. о.  начальника сектору кримінальної поліції Каховського райвідділу поліції в Херсонській області, який вимагав хабар у 100 тис. гривень у працівника елеватора.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 листопада 2023
На Київщині представники Держпродспоживслужби наживалися на реєстрації агротехніки
У Київській області судитимуть представників Держпродспоживслужби, яких підозрюють в створенні схеми з одержання хабарів на реєстрації аграрної...
25 квітня 2022
Начальника Держгеокадастру Львівщини підозрюють у незаконній роздачі землі на понад 113 млн грн
Начальника Держгеокадастру Львівщини підозрюють у незаконній роздачі землі на понад 113 млн грн. Про це повідомляють у Державному бюро...
16 лютого 2022
ДБР затримало посадовця Держгеокадастру, який вимагав хабар в 230 тис грн
Слідчі ДБР затримали заступника начальника одного з управлінь Держгеокадастру столиці під час отримання хабаря у сумі 230 тисяч гривень від...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...