У Вінниці на базі аграрного університету відкрили агрохаб
У Вінниці на базі аграрного університету відкрили агрохаб

У Вінниці на базі Вінницького національного аграрного університету відкрили освітній агрохаб. Про це повідомляє прес-служба Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА.

Повідомляється, що його відкриття стало можливим у рамках реалізації проєкту децентралізованого співробітництва між Вінницькою областю, м. Вінниця та м. Діжон регіоном Бургундією за підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції.

«Реалізація проєкту передбачає університетські обміни, наукове співробітництво, впровадження освітніх програм з підготовки спеціалістів з аграрного i агропромислового напрямків за участю університету AgroSUP Dijon», — йдеться в повідомленні.

Крім того, запропонована французькою стороною цiльова модель функціонування Агрохабу включає: взаємодію з агрокластером Agro Vin; взаємодію з представниками агробізнесу; співпрацю із французькими експертами спеціалізованих закладів: кластеру AgroNOV та міжнародного офісу води (ОIE); співпрацю з експертами спеціалізованих закладів України (науково-дослiднi структури, лабораторії).

Під час свого візиту на Вінниччину я був вражений мотивацією і старанністю, яку докладають обласна і міська влада для економічного розвитку регіону. Ми сподіваємося, що завдяки роботі Агрохабу вдасться у Вінницькій області сконцентрувати весь досвід провідних наукових розробок», — заявив Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Посол.

Робота Вінницького агрохабу передбачає об'єднання наукового потенціалу університету, аграрних підприємств області та місцевих органів влади, впроваджувати освітні програми підготовки спеціалістів з аграрного i агропромислового напрямків за участі Університету Agrosup Діжон.

Це дасть можливість працювати над науковими дослідженнями, які забезпечать сталий розвиток аграрного сектору та зменшать негативний вплив на навколишнє природне середовище в області.

Нагадаємо, що улітку на Івано-Франківщині відкрили перший в області агрохаб, який допоможе охочим втілити різні аграрні ініціативи.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 липня 2021
На Івано-Франківщині відкрили перший в регіоні агрохаб
На Івано-Франківщині відкрили перший в області агрохаб, який допоможе охочим втілити різні аграрні ініціативи. Про це  повідомив староста с....
28 листопада 2019
Україна може перетворитися на агрохаб для Близького Сходу
У Києві відбувається ІІ Саудівсько-Український аграрний бізнес-інвестиційний форум. Близько 200 підприємців з України та Саудівської Аравії...
26 серпня 2019
На Прикарпатті створять агрохаб із вирощування лохини
П’ядицька об’єднана територіальна громада Коломийського району Івано-Франківської області прийняла рішення створити агрохаб та вирощувати...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...