«Радикали» вимагають захиститу для фермерів від рейдерів
«Радикали» вимагають захиститу для фермерів від рейдерів

Через підробку документів під прикриттям чиновників у фермера з Дніпропетровщини Василя Дарадуди рейдери намагаються відібрати господарство та землю. Про це повідомив народний депутат України від Радикальної партії та голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.

«Прямо зараз фермер із села Попасне Новомосковського району що на Дніпропетровщині Василь Дарадуда намагається відстояти власну землю, яку через махінації з документами хочуть захопити рейдери. Батько цієї людини був власником фермерського господарства «Дар». Він нещодавно помер. Синові, єдиному спадкоємцю, почали пропонувати продати це фермерське господарство то колишній працівник СБУ, то депутати сільради, то голова райдержадміністрації, які робили це за чиїмось дорученням. Але вже 3 вересня цього року, зловмисники підробили документи, змінили керівника цього фермерського господарства та внесли данні своєї людини до Державного реєстру юридичних осіб», - заявив Сергій Рибалка.

За даними фермера, такі зміни до Держреєстру здійснила Державний реєстратор в Одеській області Мшар Світлана Юріївна.

Після тривалого тиску фермер дізнався, що вже не володіє батьківським господарством. Фізичне захоплення землі та іншого майна тепер справа часу. Радикальна партія вимагає  негайного втручання від органів прокуратури, поліції, районної та обласної державних адміністрацій!», - заявив народний депутат.  

За його словами, рейдерство заполонило всю країну, і його прикривають правоохоронні органи та органи влади усіх рівнів. Таких прикладів по всій країні безліч, і це вже далеко не перший випадок  у Новомосковському районі Дніпропетровської області, відзначив Сергій Рибалка.

Кілька років тому у групи фермерів вкрали 5 тис. гектарів землі. Зловмисники  оформили на себе землі 300 фермерських господарств. Ошукані люди місяцями безрезультатно намагаються добитися правди. Прокуратура свідомо гальмує слідство. Десант  Радикальної партії на чолі з лідером Олегом Ляшко у лютому цього року вже відвідував обласну прокуратуру з вимогою припинити свавілля та негайно розслідувати цю справу. Але досі люди не добилися справедливості», - сказав народний депутат від Радикальної партії.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...