На порталі «Дія.Бізнес» з'явилася інформація про земельну реформу
На порталі «Дія.Бізнес» з'явилася інформація про земельну реформу

Портал «Дія.Бізнес» поповнився новою вкладкою —  «Земельна реформа». Тепер підприємці отримуватимуть усю актуальну інформацію про можливості для розвитку власної справи і в сфері земельних відносин. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Вона розповідає про всі нові можливості для землевласників, фермерів та громад, а також для тих українців, які раніше не мали можливості придбати й розпоряджатися землею.

Сторінка розподілена за трьома напрямами: «Я — землевласник», «Я — покупець» та «Я — орендар», де кожен знайде відповіді на актуальні запитання.

Так, землевласник дізнається, кому він може продати земельну ділянку, за якою ціною, які документи для цього потрібні, чи можна продати частину землі та які податки доведеться сплатити під час продажу тощо.

Покупець отримає вичерпну інформацію щодо всіх умов покупки землі та збору необхідної документації.

А орендар довідається про свій пріоритет при викупі землі та принцип реалізації переважного права, а також про різні важливі нюанси дії договору оренди.

Крім того, на сторінці «Земельна реформа» ресурсу «Дія.Бізнес» кожен знайде довідкові матеріали та інструкції щодо користування земельною ділянкою, а також стосовно купівлі й продажу земельної ділянки. Це, зокрема:

  • Порядок реалізації переважного права під час продажу землі.
  • Рекомендації Мінагрополітики щодо користування земельною ділянкою та щодо її купівлі.
  • Як підготуватися до продажу паю.

Земельна реформа задумувалася та реалізовувалася, виходячи з трьох базових основ, які ми хотіли гарантувати українцям: володіти, користуватися та розпоряджатися своєю землею. 1 липня 2021 року вони це право отримали. Ми сьогодні робимо все, щоб це право реалізовувалося прозоро, доступно, зрозуміло, легко та максимально повно. Кожен українець має знати, які можливості перед ним відкрила земельна реформа та, зокрема, ринок землі. І мати змогу в повній мірі ці можливості реалізовувати», – заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Нагадаємо, в Україні за тиждень продали 1736 паїв. Більше деталей у розрізі регіонів про операції купівлі-продажу землі на онлайн-мапі. Дані на мапі оновлюються щотижня.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 листопада 2021
В реєстрі нерухомості вказуватимуть ціну землі — нововведення Мін'юсту
Кабмін затвердив розроблену Мін’юстом постанову щодо покращення якості адміністративних послуг, у тому числі онлайн, та вдосконалення процедури...
26 листопада 2021
На Тернопільщані суд повернув у державну власність землю вартістю 143 млн грн
Господарський суд Тернопільської області ухвалив рішення про розірвання договору оренди з черкаським товариством з обмеженою відповідальністю та...
25 листопада 2021
Експерт розповів, як уберегти землю від рейдерів та збільшити земельний банк
Головний актив будь-якого підприємства — земельний банк. І саме від його «безпеки» залежить ефективність агробізнесу. Наявність...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...