Поліція Рівненщини затримала розбійну групу, яка вимагала у фермерів гроші
Поліція Рівненщини затримала розбійну групу, яка вимагала у фермерів гроші

На Рівненщині поліцейські викрили злочинну групу, яка організовувала розбійні напади та вимагалаі кошти у фермерів. Організував протиправну діяльність 22-річний місцевий житель і залучив двох спільників. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У поліції зазхначили, що співробітники викрили діяльність злочинної групи, встановили її організатора та учасників, а також отримали докази їхньої причетності до вчинення трьох злочинів оперативники управління стратегічних розслідувань та управління карного розшуку в Рівненській області, а також слідчі поліції області.

Поліцейські з’ясували, що організував діяльність злочинної групи 22-річний житель м. Рівне, його спільниками були двоє  знайомих. Угруповання «спеціалізувалося» на розбійних нападах та вимаганні коштів.

Встановлено, що у фермера зловмисники вимагали 50 000 доларів США, а ще в одного місцевого мешканця – 20 000 доларів США. Крім того, аби змусити чоловіка віддати кошти, пошкодили його автомобіль. Також фігуранти здійснили розбійний напад на магазин та заволоділи 7 500 доларів США. Усі протиправні дії вони поєднували з погрозами фізичного насильства та застосуванням зброї. 

слідчі в залежності від участі у злочинах повідомили організатору злочинної групи та двом його спільникам про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 3 ст. 187 (розбій);
  •  ч. 2 ст. 189 (вимагання);
  •  ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків та вилучили зброю, набої до них, ніж, електрошокер, спецзасоби та «чорнові» записи.

Також Рівненська обласна прокуратура звернулася до суду із клопотанням про обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що СБУ в ході спецоперації у Києві, знешкодила організоване угруповання, яке спеціалізувалося на махінаціях з незаконного відчуження землі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 лютого 2022
ДБР затримало посадовця Держгеокадастру, який вимагав хабар в 230 тис грн
Слідчі ДБР затримали заступника начальника одного з управлінь Держгеокадастру столиці під час отримання хабаря у сумі 230 тисяч гривень від...
29 грудня 2021
ДБР повідомило про підозру керівнику регіональної митниці, який вимагав хабар в експортера меду
Слідчі теруправління ДБР Полтави повідомили про підозру керівнику Івано-Франківської митниці, який вимагав щомісячні хабарі в експортера...
28 жовтня 2021
СБУ запобігла незаконному продажу землі у центрі Києва — шахраї вимагали $1 млн
СБУ в ході спецоперації у Києві, знешкодила організоване угруповання, яке спеціалізувалося на махінаціях з незаконного відчуження землі. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...