Викрито нелегальні держзакупівлі вартістю в мільйони гривень
Викрито нелегальні держзакупівлі вартістю в мільйони гривень

Співробітники Генеральної прокуратури України спільно з правоохоронними органами викрили нелегальні "конвертаційно-транзитні" групи на території Київської та Дніпропетровської областей. Про це повідомило Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Завдяки вжитим заходам викрито та задокументовано діяльність організованої групи осіб з міжрегіональними зв'язками, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки, шляхом документального оформлення придбання товарів (соя, кукурудза, пшениця, рапс, насіння) за завищеними цінами з метою заявлення відшкодування сум податку на додану вартість", - сказано в повідомленні.

За даними прокуратури, під час обшуків офісних приміщень, автомобілів, квартир було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, чорнові записи, грошові кошти у сумі понад 3,5 млн грн.

"Розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше головний антикорупційний прокурор України Назар Холодницький розповів про те, що військова прокуратура часто "розслідує" справи, які відносяться до повноважень антикорупційної прокуратури.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...