В Україні зміняться умови реєстрації сільгосптехніки — законопроект
В Україні зміняться умови реєстрації сільгосптехніки — законопроект

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №6070 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Автори законопроекту зазначають, що на сьогодні структура та штатна чисельність посадових осіб територіальних органів Держпродспоживслужби не дозволяє якісно та вчасно здійснювати реєстрацію технічних засобів, що обліковуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну технічну політику у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу.

Вирішити вказану проблему без додаткових видатків із бюджету та збільшення штатної чисельності посадових осіб задіяних  в даному процесі пропонується надавши повноваження юридичним та фізичним-особам підприємцям здійснювати таку процедуру. До таких осіб пропонується встановити вимоги підзаконними актом.

Вказане дозволить значно розширити мережу надання послуг з проведення реєстраційних дій та значно покращить якість надання таких послуг», — повідомляють автори документу.

 

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України  щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» дозволить актуалізувати законодавство та наддасть можливість удосконалити організацію та порядок діяльності суб’єктів у системі інженерно-технічного забезпечення.

Також законопроект №6070:

  • врегульовує на законодавчому рівні питання організації роботи пов’язаної з реєстрацією тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, землерийних, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, технологічного транспорту інших механізмів та видачі посвідчень тракториста-машиніста шляхом призначення органу з реєстрації та покладанням на нього відповідних функції.
  • врегульовує на законодавчому рівні питання функціонування діяльності органів з оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів.
  • спрямований забезпечити на основі норм європейського права розробку та врегулювання на законодавчому рівні системи відносин між органами виконавчої влади, підприємствами технічного контролю, замовниками, власниками технічних засобів, а також їх відносин з юридичними та фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності.

Нагадаємо, аграріям виплачено 546 млн грн компенсації за придбану сільськогосподарське техніку.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 вересня 2021
Уряд змінив процедуру здешевлення сільгосптехніки
Кабінет міністрів України прийняв постанову, яка вносить зміни до процедури формування переліку вітчизняної техніки та обладнання...
23 вересня 2021
Роман Лещенко анонсував розширення держпідтримки для виробників сільгосптехніки
Українські виробники сільгоспмашинобудування забезпечують наших аграріїв якісною ґрунтообробною і посівною технікою, українські бункери-накопичувачі...
21 вересня 2021
Зеленського закликали запровадити cпрощений порядок на ввезення раритетної сільгосптехніки
Спільнота колекціонерів, реставраторів та поціновувачів автомобільної ретро техніки, представники багатьох організацій та музеїв,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...