Керівником Державного агентства резерву України суд призначив старого/нового очільника
Ярослав Погорілий

Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва задовольнив (частково) позов Ярослава Погорілого до Кабінету Міністрів України і поновив його на посаді керівника Державного агентства резерву України з першого вересня 2021 року. 

Нагадаємо, свого часу після призначення на керівну посаду до Держрезерву, Погорілий підняв тему крадіжок у структурі державних підприємств, чим спричинив виникнення гучного скандалу, після чого він був звільнений з посади. Однак, це не стало закінченням історії. 

У тексті постанови йдеться про наступне:

Скаргу Погорілого Ярослава Андрійовича на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 квітня 2021 року – задовольнити частково.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 квітня 2021 року – скасувати.

Прийняти нову постанову, якою позовні вимоги Погорілого Ярослава Андрійовича до Кабінету Міністрів України, Державного агентства резерву України, третя особа: Тимчасово виконуючий обов'язки Голови Державного агентства резерву України – заступник Голови Держрезерву Барабаш Микита Олександрович, про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії – задовольнити частково.

Визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року № 519-Р «Про звільнення Погорілого Я.А. з посади голови Державного агентства резерву України».

Визнати протиправним та скасувати наказ Державного агентства резерву України від 15 травня 2020 року № 161-К «Про кадрові питання» в частині оголошення розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року № 519-Р «Про звільнення Погорілого Я.А. з посади голови Державного агентства резерву України» та припинення виконання повноважень за посадою Голови Державного агентства резерву України Погорілим Ярославом Андрійовичем 15 травня 2020 року відповідно до ч. 1 ст. 87-1 Закону України «Про державну службу».

Визнати протиправним та скасувати наказ Державного агенства резерву України  № 264-К від 21 серпня 2020 року «Про звільнення Погорілого Я.А.».

Визнати протиправним та скасувати запис № 23 від 21 серпня 2020 року в трудовій книжці АЕ 135097 Погорілого Ярослава Андрійовича.

Зобовꞌязати Кабінет Міністрів України поновити Погорілого Ярослава Андрійовича на посаді Голови Державного агентства резерву України з 16 травня 2020 року.

У задоволенні решти позовних вимог – відмовити.

Постанова набирає законної сили з моменту прийняття та може бути оскаржена протягом 30 днів, з урахуванням положень статті 329 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Нагадаємо, у серпні Кабінет Міністрів України оголосив конкурси на зайняття посад заступника голови Державного агенства резерву та голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 серпня 2021
Уряд оголосив конкурси на посаду голови Держгеокадастру та заступника голови Держрезерву
Кабінет Міністрів України оголосив конкурси на зайняття посад заступника голови Державного агенства резерву та голови Державної служби України з...
9 серпня 2021
Верховний Суд вказав, на кому лежить податковий обов’язок щодо сплати за оренду земельної ділянки
Податковий обов'язок щодо сплати орендної плати у таких правовідносинах лежить на орендарі земельної ділянки, який визначений в договорі оренди...
27 червня 2020
Озвучено план реорганізації Держрезерву, – Погорілий
Реформований Держрезерв мав стати системою з електронним контролем. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів екс-керівник Держрезерву...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...