У MIMIER TRADE підозрюють колишнього ТОП-менеджера Ярослава Гордієнка у фінансових махінаціях — розслідування
У MIMIER TRADE підозрюють колишнього ТОП-менеджера Ярослава Гордієнка у фінансових махінаціях — розслідування

Власники трейдингової компанії MIMIER TRADE підозрюють колишнього СЕО Ярослава Гордієнка в фінансових махінаціях. Про це йдеться в матеріалі Latifundist.com «MIMIER TRADE vs Ярослав Гордієнко: спритність трейда або ніякого шахрайства?»

Ось як описується суть конфлікту в матеріалі Latifundist.com: «Зерновий ринок із завидною регулярністю лихоманить. Минулого тижня порушником спокою була не тільки пшениця, а й нашуміле звільнення СЕО MIMIER TRADE Ярослава Гордієнка. Підставою стали підозри в шахрайстві і «трейдингу на шкоду інтересам акціонера». Простими словами, акціонери вважають, що топ-менеджер оточив MIMIER афілійованими компаніями і працював наліво».

 Вся ситуація спливла, коли ряд контрагентів не змогли отримати оплату за угодами, укладеними раніше Ярославом Гордієнком.

Як нам стало відомо, акціонери підозрюють, що Ярослав оточив компанію низкою афільованих структур, які просував, використовуючи ім'я MIMIER TRADE. Так, мова йде про трейдингової компанії MMT Commodities, де він є засновником. У багатьох угодах вона фігурувала через кому в тандемі з MIMIER TRADE», — пише Latifundist.com.

Директор однієї з компаній-контрагентів так прокоментував роботу з трейдингової компанії MMT Commodities:

Ми думали, що це «Міміер». А то, що інша компанія — це така справа, у багатьох великих трейдерів є ще підструктури. Тим більше вони пройшли акредитацію в Posco».

Усередині MIMIER TRADE також не у всіх було розуміння — MMT Commodities входить в групу або це суто історія Ярослава, говориться в розслідуванні видання.

Latifundist.com звернувся до старшого партнера Vigilant Артема Ковбеля (власник MIMIER TRADE Артур Гранц найняв його з метою внутрішнього розслідування ситуації) за роз'ясненнями.

У тому то й справа, що ММТ є особистою компанією Ярослава Гордієнко і в групу MIMIER ніколи не входила. Принаймні власник «Міміера» нічого не знав про компанії ММТ. Припускаємо, що фрод, грунтувався, в тому числі, на позиціонуванні ММТ як одного цілого з «Міміером», в той час як це було не так. Тобто, був створений клон Міміера, який використовувався для маніпуляцій в трейдингу», — розповідає Артем Ковбель про фінансові махінації з участю Гордієнко.

Отримати офіційний коментар від Ярослава Гордієнко на момент виходу матеріалу Latifundist.com не вдалося. 

Нагадаємо, що раніше трейдингова компанія MIMIER TRADE розіслала лист контрагентам, в якому повідомила, що директор Ярослав Гордієнко звільнений з посади і підозрюється в шахрайстві.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 липня 2021
На Прикарпатті викрили махінації із заповідними землями
Працівники Територіального управління ДБР Львова викрили злочинні схеми в Івано-Франківській обл., через які було незаконно приватизовано понад 120...
28 квітня 2021
СБУ викрила махінації чиновників Держгеокадастру щодо 20 тис. га землі
Понад 20 тис. га землі вивели з державної власності посадовці Держгеокадастру. Корупційну схему викрила СБУ. Про це повідомили журналісти...
14 квітня 2021
У Полтаві затримано двох керівників агропідприємства через підозру у  махінаціях і рейдерстві
У Полтаві взяли під варту двох керівників Глобинського сільгосппідприємства «Прогрес», які спочатку обікрали його на 55 млн грн, а потім...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...