«Епіцентр Агро» купив Дунаєвецький КХП за 228 млн грн
«Епіцентр Агро» купив Дунаєвецький КХП за 228 млн грн

В результаті аукціону з приватизації Дунаєвецького комбінату хлібопродуктів агрохолдинг «Епіцентр Агро» розширил власні елеваторні потужності на Хмельниччині. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Хмельницької ОДА.

Завдяки приватизації Дунаєвецького комбінату хлібопродуктів, державний бюджет отримав майже 228 млн грн, а сам комбінат – нового та ефективного власника, який зацікавлений інвестувати у підприємство.

Понад 50% земельного фонду «Епіцентр Агро» зосереджено саме на Хмельниччині, а отже компанія здатна самостійно повністю використати потужності комбінату для зберігання зібраного зерна.

Дунаєвецький КХП має дуже зручне логістичне розташування та вже наявну інфраструктуру – понад 5 км залізничної колії. Комбінат уже прийняв на зберігання значний обсяг ранніх зернових, ще частину потужностей зарезервували для урожаю пізніх культур. Після закінчення приймання зерна планують розпочати демонтаж застарілих конструкцій та модернізацію виробництва у декілька етапів.

Загалом Дунаєвецький КХП має 7 земельних ділянок загальною площею 36,8543 га, а також нерухоме майно загальною площею понад 79 тис м², серед якого: елеватори, пекарні, млинзавод, лабораторії та інші виробничі приміщення. Практично увесь цей майновий комплекс вже переданий переможцю аукціону з приватизації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП «Дунаєвецький КХП» хоче купити на аукціоні «Прозоро Продажі» аграрний депутат, власник агрохолдингу «Епіцентр Агро» Олександр Герега. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 січня 2022
Епіцентр К отримав $120 млн кредиту від Європейського інвестиційного банку для сільськогосподарської діяльності
Європейський інвестиційний банк виділить групі компаній «Епіцентр К» кредит на суму $120 млн для розбудови...
13 грудня 2021
Епіцентр вперше виставив на аукціон земельну ділянку в Києві
Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції уклало угоду про реалізацію майна з групою компаній «Епіцентр» на...
25 січня 2021
Аграрний депутат Олександр Герега хоче купити ДП «Дунаєвецький КХП» — джерело
ДП «Дунаєвецький КХП» хоче купити на аукціоні «Прозоро Продажі» аграрний депутат, власник агрохолдингу «Епіцентр...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...