У першому півріччі Україна імпортувала молочної продукції на $165 млн — Чагаровський
У першому півріччі Україна імпортувала молочної продукції на $165 млн — Чагаровський

За перші шість місяців 2021 року в Україні вироблено молока на 5,6% менше, ніж за цей же період торік, натомість зростає імпорт молочної продукції. Про це під час пресконференції на тему «Подальший розвиток м'ясо-молочної галузі України визначатиметься ефективністю державної підтримки» розповів голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський, повідомляє Укрінформ.

«Якщо говорити про молочну галузь, то можна сказати, що вона знаходиться в глибокій кризі. І статистичні данні за перше півріччя поточного року демонструють, що ця криза лише поглиблюється», — наголосив він.

Так, за перших шість місяців 2021 року вироблено молока на 5,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року, а поголів’я корів в Україні скоротилося до 1,66 млн голів.

Також, за словами Чагаровський, відбулося зменшення майже на 12% надходження сировини на переробку, що призвело до помітного зниження виробництва в Україні масла, сирних продуктів та сухого знежиреного молока.

Водночас зріс імпорт молочної продукції; за результатами першого півріччя цього року він сягнув 165 млн дол., що на 25 млн дол. більше, ніж за такий саме період торік.

Рівень державної підтримки, який на сьогодні є, а мова йде про 1,2 млрд грн, не задовольняє потреби розвитку як молочного скотарства, так галузі в цілому», — додав експерт.

Нагадаємо, що у першому півріччі 2021 року надходження молока на переробні підприємства скоротилося на 11,8% та склало 1,6 млн т.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 серпня 2021
Ціни на молочну продукцію зростуть до кінця 2021 року – аналітики
До кінця 2021 року в Україні може подорожчати молочна продукція – ціни зростуть приблизно на 2%. Про...
18 серпня 2021
В Україні суттєво знизилось виробництво молока та яєць
За січень-липень 2021 року виробництво молока в Україні зменшилось на 6,0% порівняно з аналогічним періодом 2020 року, до 5,20 млн тонн, виробництво...
22 липня 2021
На Тернопільщині збудують сучасний тваринницький комплекс молочного напрямку
Одне з найбільших сільськогосподарських підприємств Тернопільської області — ТОВ «Україна» в 2021 році розпочне будівництво нового...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...