Мінагрополітики пропонує ввести зниження ПДВ для аграріїв
Мінагрополітики пропонує ввести зниження ПДВ для аграріїв

Міністерство аграрної політики пропонує знизити ставку податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький під час чергового засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних із оподаткуванням в аграрному секторі.

Тарас Висоцький окреслив усім учасникам стан готовності законодавчих змін щодо ліцензування палива в частині сільськогосподарських товаровиробників.

«На сьогодні є кінцева компромісна редакція цього документу, який погоджений ДПС, Мінфіном, Мінагро та профільними аграрними асоціаціями. За очікуваннями, пропоновані зміни розглядатимуться на наступній сесії парламенту та мають бути ухвалені», – зазначив він.

Що стосується ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, то Тарас Висоцький наголосив:

Міністерство пропонує скрізне зниження ПДВ, щоб соціально підтримати споживача. Крім того, потрібно внести пропозиції щодо оподаткування сімейних фермерських господарств. Актуальним є також вирішення проблеми щодо вирівнювання конкурентоспроможності виробництва й реалізації продуктів харчування у частині оподаткування», – заявив Висоцький.

Представники робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних із оподаткуванням в аграрному секторі розробили пропозиції до Постанови Кабміну №565, якою затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки. Ці зміни пропонуватимуться до розгляду та прийняття.

Також учасники обговорили проблемні питання зупинки податкових накладних, спеціальні бюджетні дотації за утримання паїв, а також способи хеджування ризиків для агровиробників в умовах невизначеності.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 серпня 2021
ДПС пояснила аграріям правила коригування ПДВ у зв’язку із відновленням ставки 20%
Державна податкова служба опублікувала роз'яснення про окремі особливості оподаткування ПДВ у зв'язку з відновленням ставки ПДВ 20% на окремі...
28 липня 2021
Свинство на ринку: зафіксовано перші маніпуляції на ринку живця під прикриттям повернення 20% ПДВ
​Зафіксовано перші маніпуляції на ринку живця свиней під прикриттям повернення 20% ПДВ. Таку заяву зробила  президент Асоціації...
15 липня 2021
Податковою службою викрито схему з нетиповим експортом зерна та схемним ПДВ
Податківці продовжують виявляти факти мінімізації податкових зобов’язань з ПДВ при так званому «нетиповому» експорті...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...