На Житомирщині викрито оборудку з 1 тис. га землі
На Житомирщині викрито оборудку з 1 тис. га землі

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з прокуратурою викрили на Житомирщині оборудку з сільськогосподарськими угіддями площею понад тисячу гектарів.

Правоохоронці встановили, що у першому кварталі 2014 року підприємець з Київщини взяв в оренду земельні ділянки на території декількох сільських рад Любарського району. Сільгоспугіддя вартістю 13,7 мільйона гривень бізнесмен отримав на 49 років під ведення фермерського господарства без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки землі.

Під час перевірки співробітники спецслужби виявили, що ділок надав неповну інформацію у пакеті поданих документів. Він, зокрема, не обґрунтував необхідність виділення площ та перспективи їх використання, не підтвердив наявність техніки та засобів для обробки ділянок.

За півтора роки володіння сільгоспугіддями підприємець не розпочав ведення фермерського господарства, не сплачував орендну плату та податок на землю.

За матеріалами СБ України прокуратурою скеровано позов про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними та повернення сільгоспугідь у державну власність.

Рішенням Любарського районного суду Житомирської області позов задоволено у повному обсязі, - інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.

ZT.ua

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

21 січня 2016
Корупція у земельних відносинах за рік не зменшилась — точка зору
Корупція у сфері земельних відносин за 2015 рік не зменшилась. Про це в ексклюзивному блозі на AgroPolit.com розповів адвокат, партнер правничої...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...