13 червня 2021, 09:02, Політика

В Мін'юсті розповіли нові технічні запобіжники для захисту прав власності

Заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук озвучила в матеріалі AgroPolit.com два технічних правила захисту прав власності. На її думку, досить важливо вибудувати систему в держреєстрах таким чином, щоб держреєстратор чи нотаріус не мав можливості провести незаконну дію, а технічні інструменти блокували б таку спробу.

«Зараз ми готуємо так звані острівці безпеки, які будуть вже до кінця червня запроваджені в систему державних реєстрів. І на останок, дві практичні поради для власників землі», – заявила Ольга Оніщук.

Як повідомила Ольга Оніщук, власникам варто дотримуватися в роботі двох правил:

Перше – подбайте про присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, який сьогодні є так званим аграрним паспортом. Без такого номеру не можна буде здійснити жодної юридичної операції із землею.

Друге – потурбуйтеся, щоб відомості про ваші речові права перебували не лише на паперових носіях, а були внесені до відомостей держреєстрів. Для цього потрібно звернутися до нотаріуса або держреєстратора в тому числі через центри надання адмінпослуг.

Детальніше про це читайте в матеріалі: Антирейдерські запобіжники від Мін'юсту – захист майнових прав та попередження втручання у реєстри

в