24 жовтня 2023, 18:00, Земля

Земельне питання: Приватбанк буде судитися з державою за ділянки в Буковелі

Прокуратура Івано-Франківської області намагається через суд забрати у Приватбанку земельні ділянки у Буковелі. Про це повідомили у ПриватБанку.

Загалом прокуратура Івано-Франківської області має позови до державного банку щодо трьох дільниць у Буковелі. У липні цього року банк відстояв своє право власності на одну із них, здобувши перемогу в суді.

25 жовтня 2023 року у Яремчанському міському суді Івано-Франківської області мають розглянути дві справи за позовом прокуратури області щодо повернення у державну власність земельних ділянок у Буковелі.

У рамках цих справ прокуратура Івано-Франківської області заперечує право власності ПриватБанку на земельні ділянки. За словами юристів ПриватБанку, склалася ситуація, коли представники державної влади після більш ніж 20 років намагаються захистити інтереси держави, позбавивши державний банк права власності не тільки на землю, а й на майно, яке було придбано ним законним способом на підставі відповідної угоди.

Ця справа може призвести до втрати права власності банку на об'єкти курортного комплексу «Буковель», що завдасть значної шкоди державі в особі державного банку. Експерти вважають ситуацію парадоксальною, бо держава має по суті судитися сама з собою.

Як писав AgroPolit.comстало відомо, на які цілі аграріям видали найбільше кредитів. Також у 2023 році вже 5 тис. аграріїв встигли отримати кредити на загальну суму 20 млрд 149 млн грн. 

в