Мінінфраструктури готує Національну транспортну стратегію до 2030 року
Мінінфраструктури готує Національну транспортну стратегію до 2030 року

За півроку Мінінфраструктури вийде на Національну транспортну стратегію до 2030 року. Про це повідомив під час брифінгу міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, стратегію розроблятимуть спільно з фахівцями Єврокомісії та технічним офісом розвитку реформ, який нині створюють при  відомстві і який складатиметься з 21 консультанта. На це відводиться 3-4 місяці, максимум півроку.  

За даними міністра, Мінфраструктури разом з європейськими партнерами вже завершило перший етап підготовки Національної стратегії. Зокрема, визначено основні пріоритети. Це ефективність держуправління у сфері транспорту, що передбачає ефективне використання державних коштів, боротьбу з корупцією, корпоративне управлінням держпідприємствами, введення нових стандартів, які дадуть прозорість, легкість та зручність для бізнесу, відхід від ручного принципу управління до формування політики відомством. Крім того, серед пріоритетів - надання якісних транспортних послуг, підвищенні транспортної безпеки і надійності, енергозбереження та екологічність, міська мобільність і регіональна інтеграція, поліпшення умов транзиту і забезпеченні сталого фінансування транспорту.

З огляду на обмеженість власного фінансового ресурсу Мінінфраструктури робитиме ставку на співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями та роботу з інвесторами. А також розраховує на те, що нарешті надходження від акцизу йтимуть у Дорожній фонд , який матиме цільове використання.  

Галина Радіонова

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...