Епіцентр К купив Дунаєвецький хлібокомбінат
Епіцентр К купив Дунаєвецький хлібокомбінат

Компанія «Епіцентр К» стала переможцем аукціону з приватизації єдиного майнового комплексу «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів», який знаходиться в смт Дунаївці (Хмельницька область). Про це повідомляється на сайті Фонду державного майна (ФДМ).

Аукціон пройшов 7 травня, «Епіцентр К» запропонував за комбінат 227,09 млн грн, що на 21% перевищує початкову ціну активу — 187,6 млн грн.

За інформацією сайту «ProZorrо.Продажі», «Епіцентр К» був єдиним претендентом на покупку КХП.

Глава ФДМ Дмитро Сенниченко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що зростання кінцевої вартості «Дунаєвецького КХП» обумовлено особливостями процедури проведення приватизаційних аукціонів.

За його словами, учасники мотивовані підвищувати ціну ще на етапі цінових пропозицій, коли не знають кількість інших зареєстрованих учасників. Крім того, більш висока стартова пропозиція дає їм конкурентну перевагу в ході торгів.

Дмитро Сенниченко повідомив, що КХП має 11 млн грн боргів, зобов'язання за якими візьме на себе новий власник.

На жаль, значну частину державних аграрних підприємств важко назвати успішними. Типова ситуація — борги і судові справи. На підприємствах формувалася «штучна» заборгованість», — прокоментував він.

Відзначається, що після приватизації новий власник «Дунаєвецького КХП» поставить на підприємстві сучасне обладнання і вкладе мільйонні інвестиції. В результаті чого місцеві громади отримають розвиток територій, а держава — нову податкову базу і робочі місця.

Нагадаємо, Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів – це перше подібне державне підприємство, яке підпаде під приватизацію. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 січня 2022
Епіцентр К отримав $120 млн кредиту від Європейського інвестиційного банку для сільськогосподарської діяльності
Європейський інвестиційний банк виділить групі компаній «Епіцентр К» кредит на суму $120 млн для розбудови...
13 грудня 2021
Епіцентр вперше виставив на аукціон земельну ділянку в Києві
Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції уклало угоду про реалізацію майна з групою компаній «Епіцентр» на...
31 серпня 2021
На Рівненщині хлібокомбінат продали за 147 млн грн
Онлайн-аукціон з приватизації Радивилівського комбінату хлібопродуктів, що на Рівненщині, відбувся 30 серпня. Переможець торгів запропонував за...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...