Україна за пів року відкрила 8 нових експортних ринків
Україна за пів року відкрила 8 нових експортних ринків

Україна за пів року відкрила 8 нових ринків для українських експортерів. Про це у написала голова Держпродспоживслужба Владислава Магалецька у facebook. 

«Відкриття нових ринків для збуту української продукції є одним із пріоритетів моєї роботи. Зустрічей та переговорів у різних форматах наскільки багато, що не звертаєш особливої уваги на загальні показники. Просто працюєш і працюєш, не оглядаючись назад. Але напередодні півроку роботи на посаді голови Держпродспоживслужби все ж таки корисно підбити підсумки», – написала Магалецька.

Вона зазначила, що у Японію, Лівію, Аргентину та Ліван тепер можна поставляти українське молоко та молокопродукти.  Ефіопія стала відкритою для українських виробників яєць; Сербія – для українського тваринного білка; ОАЕ – для великої рогатої худоби.

Відкрили також один незвичний і цікавий ринок – в Литву. Тепер в цю країну можна експортувати арахнідів для потреб захисту рослин. Йдеться про ентомофагів — комах, які споживають або паразитують на шкідниках рослин та використовуються для захисту сільськогосподарських культур.

63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях перепогоджені. Це означає, що наші експортери зберегли можливості для постачання продукції», — написала Магалецька.

Вона зазначила, що мова йде в першу чергу про країни СНД, адже Україна вийшла з домовленостей в рамках цієї організації.

Але ми не маємо права втратити, наприклад, ринки Центральної Азії, Молдови чи Закавказзя. Тому була проведена реально титанічна робота по переузгодженню документів на велику кількість продуктів. Для розуміння тільки з Узбекистаном було заново підписано 11 сертифікатів. Окрім того, були перепогоджені документи із Сінгапуром із Південною Кореєю», — написала вона.

Владислава Магалецька нагадала, що також було відновлено експорт продукції українського птахівництва до ЄС.

Це стало можливим завдяки досягненню визнання ЄС зонування України за високопатогенним грипом птиці. Проводиться робота по відкриттю ринків на всіх континентах світу. Детальніше напишу про це згодом, а поки назву найбільш перспективні для експортерів країни: ЕС, Китай, Сінгапур, Індія, В’єтнам, ПАР, Індонезія», — написала очільниця Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що в Україні створили асоціацію для лобіювання експортних інтересів малих і середніх компаній.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 липня 2021
Ліберія відкрила ринок для українських виробників м’яса птиці
Українські виробники м’яса птиці та продуктів з нього отримали можливість експортувати продукцію до Республіки Ліберія. Відповідний сертифікат...
25 січня 2021
Україна збільшила агроекспорт до Саудівської Аравії на 11%
Експорт української сільськогосподарської продукції до Саудівської Аравії в січні-листопаді 2020 року зріс на 11% й становить $410,9 млн. Про це...
10 липня 2020
Український агроекспорт сягнув $9 млрд
Зовнішньоторговельний оборот продовольчими товарами і с / г продукцією в січні-травні 2020 року становив $ 11,64 млрд, що на 4% більше, ніж за...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...