Стало відомо, які агрокомпанії потрапили під нові санкції Зеленського
Стало відомо, які агрокомпанії потрапили під нові санкції Зеленського

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №169/2 021 і, таким чином, затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 квітня про персональні санкції. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента, пише Latifundist.com.

Згідно з даними, під санкції потрапили 13 фізичних осіб, а також 95 компаній. Відповідний указ набирає чинності з дня його опублікування.

Санкції від 15 квітня запроваджено проти 95 компаній, серед яких є компанії агросектору: 

  • «Каррор» (ЄДРПОУ 42802916) Одеська область. Сфера діяльності — оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин; м'ясом та м'ясними продуктами; молочними продуктами, яйцями та харчовими оліями та жирами; сільськогосподарською технікою та ін.
  • «Профітекс ЛТД» (ЄДРПОУ 43498214), Донецька область. Сфера діяльності — оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин; торгівля сільськогосподарською технікою та ін.
  • «Новіопт» (ЄДРПОУ 43951861), Харківська область. Сфера діяльності — оптова торгівля сільськогосподарською технікою; торгівля зерном, насінням та кормами для тварин; торгівля фруктами та овочами; торгівля м'ясом та м'ясними продуктами; торгівля молочними продуктами, яйцями та харчовими оліями та жирами та ін.
  • «Креатив Проджект» (ЄДРПОУ 43344979), м Київ. Сфера діяльності — оптова торгівля сільськогосподарською технікою та ін.
  • «Блейд Агротранс» (ЄДРПОУ 43395798), Донецька область. Сфера діяльності — оптова торгівля сільськогосподарською технікою та ін.
  • «Дисер» (ЄДРПОУ 41325121), м Київ. Сфера діяльності — оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин та ін.
  • «Дінес Торг» (ЄДРПОУ 42360151), Донецька область. Сфера діяльності — оптова торгівля сільськогосподарською технікою, обладнанням і запасними частинами та ін.
  • «Джастін Трейд» (ЄДРПОУ 43728960), Харківська область. Сфера діяльності — оптова торгівля молочними продуктами, яйцями та харчовими оліями та жирами; торгівля м'ясом та м'ясними продуктами; торгівля фруктами та овочами; торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин та ін.
  • «Терган ЛТД» (ЄДРПОУ 43741603), Харківська область. Сфера діяльності — оптова торгівля молочними продуктами, яйцями та харчовими оліями та жирами; торгівля м'ясом та м'ясними продуктами і ін.
  • «Мідеус Лімітед» (ЄДРПОУ 42886760), Полтавська область. Сфера діяльності — оптова торгівля молочними продуктами, яйцями та харчовими оліями та жирами; вирощування зернових та технічних культур та ін.
  • «Мікмарор» (ЄДРПОУ 42724629), Дніпропетровська область. Сфера діяльності — вирощування зернових і технічних культур; допоміжні види діяльності в галузі вирощування сільськогосподарських культур та ін.
  • «Скай-Лайн» (ЄДРПОУ 33137998), Одеська область. Сфера діяльності — вирощування зернових і технічних культур та ін.
  • «Ардінг» (ЄДРПОУ 42549786), Київська область. Сфера діяльності — діяльність агентів з торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами та ін.
  • «Шефікс Груп» (ЄДРПОУ 43400636), м Київ. Сфера діяльності — оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин та ін.
  • «Альфа Союз 2014» (ЄДРПОУ 39296040), Миколаївська область. Сфера діяльності — оптова торгівля м'ясом та м'ясними продуктами і ін.
  • «Фірма Севідж» (ЄДРПОУ 43292994), Донецька область. Сфера діяльності — оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин; оптова торгівля молочними продуктами, яйцями та харчовими оліями та жирами та ін.
  • «Альтааріх» (ЄДРПОУ 39637877), м Київ. Сфера діяльності — вирощування зернових і технічних культур та ін.
  • «Нейслімс» (ЄДРПОУ 44074218), Київська область. Сфера діяльності — вирощування зернових і технічних культур та ін.

Санкції до вищеперелічених компаніям передбачають блокування активів; обмеження торгових операцій (повне припинення); обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України (повне припинення); запобігання виведення капіталів за межі України і інше.

Згідно з указом, санкції також були застосовані до 13 громадянам України, серед яких Араік Амирханян, Сеяр Куршутов, Олександр Черепинський, Едуард Кукоба, Олег Доронін, Тигран Мелконян, Володимир Полуситок, Денис Аминев, Сергій Сердюк, Михайло Грибанов, Андрій Попов, Олег Богданов, Юрій Дворак.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 лютого 2022
Аграріям, до яких застосовуються санкції, заборонено надавати державну підтримку — Кабмін
Кабмін заборонив надавати кошти за програмами державної підтримки сільгосптоваровиробникам, до яких застосовуюся економічні санкції. Відповідну...
12 липня 2021
ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти Росії
12 липня Рада ЄС вирішила продовжити санкції, спрямовані на конкретні галузі економіки Російської Федерації, ще на шість місяців, до 31 січня 2022...
5 квітня 2021
Зеленський ввів в дію санкції проти топ-10 українських контрабандистів
Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня 2021 року Про застосування...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...