Молочний альянс першим відправив молочну продукцію в ЄС в рамках квот
Молочний альянс першим відправив молочну продукцію в ЄС в рамках квот

Українське підприємство "Молочний альянс" провело першу поставку молочної продукції (сухе знежирене молоко) в Польщу по безмитної квоти, встановленої Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Про це повідомляє прес-служба холдингу. 

"Група компаній" Молочний альянс "провела першу в історії сучасної України поставку в ЄС в рамках встановлених для нашої країни річних квот на експорт молока та молочної продукції. Продукція була проведена на Золотоніський маслоробний комбінат, який має сертифікацію Єврокомісії. Перша партія в обсязі 20 тонн була експортована до Польщі", - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом компанія відправить до Польщі ще 80 тонн сухого молока.

Нагадаємо, у квітні "Молочний альянс" вже проводив пробне постачання молочної продукції в ЄС за замовленням компанії "Український торговий дім" Надія "з міста Варна (Болгарія) зі сплатою всіх митних зборів.

На сьогоднішній день 12 українських переробників мають дозвіл на експорт молочної продукції в ЄС: у десяти Єврономер почали діяти з 10 січня 2016 року, ще у двох - з 26 квітня.

З початку дії економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС у 2014 році Україна не використовувала квоти на безмитні поставки молочної продукції. Квоти на експорт сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу, передбачені Угодою про асоціацію, є тарифними і означають лише обсяг товарів, який може бути поставлений без мит.

У 2015 році Україна експортувала деякі продукти, перевищивши квоти, - наприклад, мед (в минулому році Україна перевищила свою тарифну квоту по цьому продукту в чотири рази), сік (тарифна квота перевищена в сім разів), кукурудзу (тарифна квота перевищена майже в 20 раз).

УНІАН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 серпня 2016
Посол ЄС радить зосередитись на децентралізації
Посол Євросоюзу Ян Томбінський, що завершує  свою місію в Україні, виокремив пріоритетні напрямки, в яких на його думку мають відбуватися зміни...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...