Скорочення викидів парникових газів: у Мінекономіки анонсували зміни для сільського господарства
Скорочення викидів парникових газів: у Мінекономіки анонсували зміни для сільського господарства

19 квітня відбулася традиційна щотижнева зустріч заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з представниками профільних асоціацій, в рамках якої було обговорено актуальну не тільки для України, але й у глобальному значенні тему – питання скорочення викидів парникових газів в рамах Паризької кліматичної угоди. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

До заходу долучились міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський та його заступниця Ірина Ставчук.

Зокрема, розглянуто проєкт Другого національно визначеного внеску України до Паризької угоди, що є загальнонаціональною ціллю щодо скорочення викидів парникових газів, яку Україна буде подавати до рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату.

«Це дуже важлива ініціатива для нашої держави – долучення до глобальних екологічних ініціатив з точки зору контрольованості і зниження викидів парникових газів в навколишнє середовище. Це також важливо з точки зору нашої європейської інтеграції. Ми винесли обговорення в публічну площину, щоб усі сторони могли висловити свою позицію і ми спільно напрацювали сценарій подальшого розвитку аграрного сектору з метою досягнення кліматичної нейтральності», — зазначив заступник міністра Тарас Висоцький.

Другий національно визначений внесок України до Паризької угоди – це концепція розвитку держави для досягнення екологічно і економічно доцільних перевтілень в усіх секторах економіки: енергетиці, промисловості, транспорті, будівлях, сільському і лісовому господарствах та управлінні відходами.

Запропонований документ передбачає на загальнонаціональному рівні досягти скорочення викидів парникових газів на 65 % у 2030 році порівняно з 1990 роком.

Для сільського господарства, зокрема, передбачається збільшення використання технологій мінімального або нульового обробітку ґрунту; перехід на добрива з повільним вивільненням поживних речовин; збільшення частки земель органічного виробництва до 3 % в 2030 році; збільшення виробництва та використання біогазу тощо, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, озвучено суму необхідних інвестицій в український агросектор в рамках реалізації «Європейського зеленого курсу».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 квітня 2021
Озвучено суму необхідних інвестицій в український агросектор в рамках реалізації «Європейського зеленого курсу»
В рамках реалізації «Європейського зеленого курсу» Європарламент вирішив, що відтепер 30% прямих дотацій фермерам...
16 квітня 2021
В Україні озвучено деталі запровадження агросектором європейського «зеленого курсу» (Green Deal)
Озвучено чотири складові європейського «зеленого курсу» (Green Deal), які потрібно адаптувати українському агросеткору для зближення з...
14 квітня 2021
Україна готова забезпечити продовольчу безпеку Йорданії – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Королем Йорданського Хашимітського Королівства Абдаллою ІІ ібн Аль-Хусейном, у якій...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...