«Укрзалізниця» вірить в Новий «Шовковий шлях»
«Укрзалізниця» вірить в Новий «Шовковий шлях»

Глава «Укрзалізниці» Войцех Балчун збирається прискорити ремонт поромів з метою подальшої їх експлуатації. Про це він повідомив під час візиту в Іллічівський морський порт.

«З'ясовуємо, що всупереч наданої інформації, їх можна досить швидко повернути в експлуатацію. Це буде генерувати значний дохід для УЗ. Тим часом, з 2015 року вони нерухомі і тягнуть з компанії кошти на своє утримання», - заявив глава «Укрзалізниці».

Тема поромів також обговорювалася на зустрічі з головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі в контексті їх задіяння на «Новому Шовковому шляху».

«Серед іншого, обговорили питання залізничного сполучення з Молдовою і нового« Шовкового шляху».  Якраз тут наші пороми можуть стати дієвим інструментом у розвитку цього шляху», - поінформував керівник УЗ.

Як раніше повідомлялося Новий «Шовковий шлях» виявився дуже дорогим і обійдеться експортерам на 65% дорожче дороги через Росію.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...