У селі Хильчиці Золочівського району відкриють завод з виробництва вітамінно-мінеральних сумішей (преміксів) для сільськогосподарських тварин. Його вартість становить €4 млн. Почати виготовляти продукцію планують вже наприкінці місяця. Про це повідомляє zaxid.net.

Повідомляється, що власником нового заводу є українсько-нідерландське підприємство Koudijs Ukraine (Коудайс Україна). У Хильчицях компанія вже має завод з переробки сої і соняшника та виробництва кормів для птахівництва і свинарства.

На новому об'єкті планують виготовляти мінерально-вітамінні суміші для годівлі сільськогосподарських тварин — великої рогатої худоби, кролів,свиней, курей-бройлерів тощо.

Завод вже збудований, на нього завезли сучасне імпортне обладнання, яке монтували під наглядом інженерів з Нідердандів та Польщі. Наразі триває його наладка, у разі вдалого завершення всіх процедур запустити виробництво преміксів мають наприкінці квітня або на початку травня.

У Koudijs Ukraine свій новий преміксовий завод називають найсучаснішими в країні.

В Україні є виробництва схожої продукції. Наприклад, на Дніпропетровщині є величезний завод, збудований 5-6 років тому. Але прогрес у цій галузі не стоїть на місці. На нашому заводі буде найновіше обладнання, яке дозволить виготовляти продукти високої якості», – розповів в коментарі ZAXID.NET комерційний директор компанії Дмитро Бурбан.

Заявлена потужність заводу – 1,5 тис. тонн готової продукції на місяць. Компанія планує постачати її насамперед на внутрішній ринок, проте у подальшому можливо частину преміксів продаватимуть за кордон.

Ця інвестиція задумувалася насамперед для заповнення потреб українського ринку [тваринництва і птахівництва], оскільки він останнім часом добре розвивається. Цей завод також матиме всі необхідні сертифікати для експорту, тож ми передбачаємо, що частину продукції відправлятимемо на експорт», – повідомив Дмитро Бурбан.

За його словами, новий завод – повністю автоматизований, тому потреби у великій кількості працівників вони не мають. Планується, що сукупно на двох виробництвах у Хильчицях працюватимуть близько 210 людей.

Згідно з даними системи YouControl, бенефіціарними власниками ТОВ «Коудайс Україна» є львівський підприємець Федір Шопський та підприємець з Нідердандів Хендрік Ентоні Де Хойс, засновником – ТОВ «Д-Мікс». Компанія входить до складу міжнародної корпорації Royal De Heus, що спеціалізується на виробництві і реалізації кормів для свійських тварин.

Львів'янин Федір Шопський також є власником ТОВ «Агроль», яке володіє кількома птахофабриками та заводом із забою курей-бройлерів на Львівщині. Його дружина Юлія Шопська у 2019-2020 рр. очолювала департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, нині вона працює в секретаріаті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що на Львівщині побудують завод із безвідходної переробки картоплі.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 вересня 2021
В Україні розблоковано процедуру державної реєстрації кормових добавок
30 серпня вступив у дію наказ Мінекономіки № 307 (від 26.07.2021) про прийняття Порядку формування реєстраційного досьє, який розблокував процедуру...
24 червня 2021
На Львівщині відкрили завод високопротеїнових кормових добавок вартістю $20 млн
На Львівщині відкрили завод високопротеїнових кормових добавок Feednova вартістю $20 млн. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної...
13 березня 2021
Таїланд зацікавлений в імпорті українських кормів, — Держпродспоживслужба
Таїланд зацікавлений імпортувати українські корма. Про це Держпродспоживслужбу проінформувало Посольство України у цій країні, передає прес-служба...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...