На Запоріжжі запрацювала інтерактивна карта земель
На Запоріжжі запрацювала інтерактивна карта земель

У повному режимі почала працювати інтерактивна карта земельних ділянок для учасників АТО, яка була створена наприкінці червня. Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

«В Україні їй немає аналогів, Запорізька область у цьому питанні стала новатором. За сприятливих умов цей досвід планується поширити в інших регіонах», — повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Владислав Шляховий.

За його словами, завдяки інтерактивній карті кожен учасник АТО чи інша зацікавлена особа має змогу побачити наявність зарезервованих земельних ділянок, заповнити заяву в електронному вигляді, надіслати її та відстежувати всі етапи, на яких знаходиться оформлення документації кожної земельної ділянки.

«Це перша інтерактивна карта в Україні. Над наповненням карти фахівці працювали кілька місяців, під час роботи виявилося, що деякі атласи вже неактуальні, тому всю інформацію було оновлено. Лише у перший день презентації інтерактивної карти налічувалось близько 1,3 тис. переглядів. Наразі у карті зарезервовано понад 3,5 тис. га земельних ділянок. Після аналізу та доопрацювання плануємо, що цей позитивний досвід Запорізька область поширюватиме у інших регіонах держави», — підкреслив він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...