Податкова провела майже 2,5 тисячі перевірок ліцензій на пальне у аграріїв – Чайківський
Податкова провела майже 2,5 тисячі перевірок ліцензій на пальне у аграріїв – Чайківський

Відповідно до звіту податкової, інтенсивність перевірок дотримання ліцензій на зберігання пального зросла втричі, а фактично було проведено майже 2,5 тисячі перевірок та за результатами скасовано 267 ліцензій. Про це у матеріалі на АgroРolit.com заявив народний депутат України, секретар парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики, член фракції партії «За майбутнє» Іван Чайківський.

«Всеукраїнський конгрес фермерів звернувся до податкової служби з запитом, щодо обговорюваних зараз перевірок. Відповідно до звіту податкової, інтенсивність перевірок дотримання ліцензій на зберігання пального зросла втричі, а фактично було проведено майже 2,5 тисячі перевірок та за результатами скасовано 267 ліцензій. І це тільки ті випадки які обійшлися без корупції, а скільки таких перевірок було «вирішено» в тіні?! І це при тому, що на всіх дорогах державного значення стоять нелегальні перекупщики пального, але податкова їх не бачить», – сказав він.

Він додав, що зараз хвиля перевірок агровиробників досягла диких масштабів, а податківці в своїй діяльності не гребують застосовувати суто бюрократичні інструменти.

До речі, база нормативних документів, якою керується податкова, також потребує оновлення та актуалізації», – заявив Іван Чайківський.  

Також Іван Чайківський розповів, що інспекторами перевіряється вся документація: починаючи від журналу заправника до паспортів на цистерни, співставляються фактичні об’єми роботи техніки з кількістю палива на його заправку вказану в документах та знаходяться правопорушення там, де їх ніколи не було.

Якщо говорити про середнє чи велике аграрне підприємство яке має в штаті профільних працівників то воно ще може забезпечити ведення необхідної документації, але дрібний фермер немає ні часу, ні вільних рук, щоб самому собі виписувати дозвільні документи на заправку та вести цей облік», – впевнений Чайківський.

На думку Чайківського, часто фермерам приписують торгівлю пальним, але це просто смішно, бо він його купує за тими ж ринковими цінами.

Нагадаємо, що Мінагрополітики та ДПС розроблять законопроект щодо штрафів, ліцензування та зберігання аграріями пального.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 квітня 2021
В Україні лише одна область не зазнала падіння виробництва молока, — Іван Чайківський
В Україні лише єдина область — Хмельницька, не зазнала падіння виробництва молока. Про це під час прямого ефіру на телеканалі...
8 квітня 2021
Без належної держпідтримки аграріїв Україна стане сировинною державою, — нардеп
Якщо порівнювати програму держпідтримки аграріїв в Україні з європейською, вона виявиться мізерною. Про це під час прямого ефіру на...
5 квітня 2021
В Україні підписано Меморандум щодо цінової стабільності на ринку пального
Кабмін та  Нафтогазова Асоціація України 2 квітня підписали Меморандум про наміри щодо створення сприятливого середовища, розвитку добросовісної...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...