Працівникам НАНУ невідомі перешкоджають збирати урожай
Працівникам НАНУ невідомі перешкоджають збирати урожай

Між працівниками Інституту фізіології рослин і генетики ((ІФРГ) Національної академії наук України та невідомими особами виник конфлікт за одну з ділянок, що належить до угідь дослідного господарства цієї установи. Про це повідомляють «Сільські вісті».

Шість разів комбайни наукової установи виходили у поле і кожного разу шлях їм перекривали молодики спортивної статури. Правоохоронці, яких викликали обидві сторони, у конфлікт не втручалися.

Жодна з високих інстанцій, до яких звертався інститут по допомогу, не відреагувала. Юристам ІФРГ вдалося з’ясувати, що на державну землю претендує киянин Віталій Жарков, котрий нібито придбав її у 2013 р.

ІФРГ готує запит до Міністерства юстиції про те, як міг нотаріус внести цю ділянку до державного реєстру, знаючи, що в країні діє мораторій на продаж сільгоспугідь, до того ж, аби вилучити особливо цінні державні землі у приватну власність чи змінити їх цільове призначення, потрібна постанова Верховної Ради?

Працівники дослідного господарства зробили чергову спробу завершити збирання пшениці, яка належить до найвищої насінної категорії. Однак комбайни не змогли рухатися: на полі було розкидано кількадесят металевих предметів. Поки механізатори їх прибирали, знову з’явилися представники нібито нового власника земельної ділянки, які стали перешкоджати роботі. Поліція вкотре лише спостерігала.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...