Кабмін затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року
Кабмін затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року

Стратегічні кроки для розвитку аграрного сектору увійшли у Національну економічну стратегію до 2030 року, яка була сьогодні, 3 березня, затверджена під час засідання уряду. Про це повідомляє Урядовий портал.

Стратегію економічного відновлення-2030 розробляли на платформі Центру економічного відновлення.  

Національна економічна стратегія-2030 — це амбітна візія України в майбутнє і дорожня карта, що змінить країну. Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Він відзначив знаковість затвердження НЕС-2030 на річницю роботи уряду та зауважив, що це перший такий фундаментальний документ за всю історію України.

Національна економічна стратегія до 2030 року затверджена з доопрацюванням.

Національна економічна стратегія-2030 — це комплексний документ, який має привести України до клубу розвинених та успішних держав. Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців, чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України», — зазначив прем’єр-міністр.

До створення НЕС-2030 долучилися понад 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.

Документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг. Також Стратегія враховує важливі наскрізні напрямки — діджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток.

Серед принципів, на яких будується Національна економічна стратегія — європейська та євроатлантична інтеграція, недоторканість приватної власності, верховенство права, нетерпимість до корупції, вільна і чесна конкуренція, рівний доступ для бізнесу.

Денис Шмигаль подякував усім, хто долучився до розробки НЕС-2030 й висловив сподівання, що всі гілки влади будуть активно залучені до досягнення спільної для країни мети.

Нагадаємо, що уряд визначив в рамках підготовки Національної економічної стратегії до 2030 року основні вектори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 березня 2021
Опубліковано Національну економічну стратегію до 2030
Кабінет Міністрів опублікував Національну економічну стратегію до 2030 року та постанову про її затвердження. Про це повідомляє Урядовий портал. ...
16 лютого 2021
Кабмін проведе публічне обговорення проекту НЕС – 2030 «Розвиток агросектору України»
16 лютого 2021 року відбудеться публічне обговорення проекту Національної економічної стратегії – 2030 на тему «Розвиток агросектору...
1 лютого 2021
В уряді обговорять цифровізацію економіки у рамках проекту Національної економічної стратегії–2030
2 лютого відбудеться четверта зустріч публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії – 2030 на тему ««Цифрова...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...