Обмеження держпідприємств у виборі фінустанови лише держбанками суперечить програмі з МВФ
Обмеження держпідприємств у виборі фінустанови лише держбанками суперечить програмі з МВФ

Обмеження державних підприємств у виборі банків для обслуговування лише державними кредитно-фінансовими установами суперечить програмі з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомляє перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

"Ні в якому разі не можна обмежувати вибір тільки держбанками, оскільки це суперечить як програмою МВФ, так і стратегії реформування самих держбанків", - заявила вона.

За її словами, Міністерство економічного розвитку і торгівлі вже розробило для своїх підприємств критерії, що дозволяють уникнути їх втрат від банкрутств банків: на сьогоднішній день контролюється їх впровадження.

Нагадаємо, Кабінет міністрів в кінці січня оприлюднив на своєму сайті постанову №37 від 20 січня, яким різко посилюються критерії відбору банків для виплати через них зарплат бюджетникам, пенсій і державної соцдопомоги і яке було піддано банкірами різкій критиці за створення преференцій держбанкам.

Згідно з документом, банки з часткою держави понад 75% (Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк) призначені уповноваженими на постійній основі.
У той же час іншим банкам необхідно купити облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) на 20% регулятивного капіталу, а до 2017 року довести випуск платіжних карток державної багатоемітентної платіжної системи (НСМЕП - ІФ) до 10% від усіх випущених банком карток.

Інтерфакс-Україна

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...