Мінагрополітики підписало меморандум з найбільшим міжнародним інвестиційним фондом світу «Mubadala Investment Company»
Мінагрополітики підписало меморандум з найбільшим міжнародним інвестиційним фондом світу «Mubadala Investment Company»

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко підписав Меморандум про взаєморозуміння з ключовим державним інвестиційним фондом Об’єднаних Арабських Еміратів компанією Mubadala, що керує портфелем активів та інвестицій в ОАЕ й за кордоном, у розмірі більш ніж $850 млрд. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Повідомляється, що підписання Меморандуму спрямоване на розвиток міжнародного партнерства у сфері безпечності харчових продуктів, розвитку торгових відносин та реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Завдяки роботі усієї команди, на чолі з Президентом Україна Володимиром Зеленським, Україна вперше за 30 років підписала меморандум з інвестиційним фондом такого масштабу. Еміратські медіа висвітлювали кожен крок делегації і пильно стежили за нашими діями. Адже для них важлива продовольча безпека, а ми готові стати її гарантом. Водночас для нас ОАЕ — це інвестиції в чимало сфер. Серед іншого — і в аграрну галузь. Ми летимо назад із результатами! Такого не було раніше! Україно, тільки вперед!», — підкреслив Роман Лещенко.

За його словами, для української делегації цей візит був успішним маркером. Українська влада демонструє, що вона шукає інвестиції у різних точках світу і відкриває нові ринки і можливості для українських компаній.

Коментуючи підписання Меморандумів, керівник інвестиційної програми Mubadala в Співдружності Незалежних Держав (СНД) Фаріс Аль-Мазруї зазначив, що Україна має дуже перспективний потенціал для іноземних інвестицій, і підписання Меморандуму про взаєморозуміння з провідними структурами в Україні є зобов'язанням вивчити потенційні інвестиції та напрямки співпраці в кожному конкретному випадку.

Під час візиту були підписані меморандуми про взаєморозуміння з українськими міністерствами, державними і приватними компаніями, метою яких є вивчення взаємовигідних інвестиційних можливостей.

Довідково: Міжнародний інвестиційний фонд «Mubadala Investment Company» (Абу-Дабі, Об'єднані Арабські Емірати) — один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами більш ніж 850 млрд. доларів США.

«Mubadala Investment Company» працює в 13 секторах і більш ніж 30 країнах світу. Портфель фонду включає світових промислових чемпіонів в таких галузях, як нафта і нафтохімія, аерокосмічна промисловість; супутниковий зв'язок, метали і видобуток, відновлювані джерела енергії і послуги.

Пріоритетним в інвестиційному підході «Mubadala Investment Company» є партнерство з кращими організаціями з прихильністю до високих стандартів управління.

Нагадаємо, що ОАЕ планують збільшити товарообіг агропромисловою продукцією з Україною вдесятеро й довести цей показник до $2 млрд на рік. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 березня 2021
Торік в агропромислових секторах відбулася інвестиційна криза, співставна із 2009 роком – експерт
У 2020 році обсяги капітальних інвестицій в агропромислові сектори економіки України склали 36 млрд грн, підтвердивши таким...
19 лютого 2021
Кабмін розподілив обов'язки між міністерствами АПК, економіки та екології
Кабінет Міністрів повністю розподілив обов'язки між міністерствами аграрної політики, економіки та екології і вони можуть повноцінно працювати. Про...
4 лютого 2021
Тарас Качка назвав найбільш важливу сферу в агросекторі для виконання Угоди про асоціацію
У контексті законотворчої роботи, направленої на виконання Угоди про асоціацію, найбільш важливою і вимогливою є сфера безпечності харчових...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...