Для експорту яловичини в ЄС Україні потрібно 30 млн грн
Для експорту яловичини в ЄС Україні потрібно 30 млн грн

Передумовою виходу вітчизняної яловичини на ринки Європейського Союзу є отримання статусу країни вільної від губчастоподібної енцефалопатії, для забезпечення проведення моніторингу, який би підверджував даний статус, Україні необхідно 35 млн грн. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Передумовою виходу вітчизняної яловичини на ринки Європейського Союзу є отримання статусу країни вільної від губчастоподібної енцефалопатії (BSE).

“Технічно це не складне завдання — ми розуміємо, що і як треба зробити. Але з практичної точки зору це пов’язано з проведенням відповідного моніторингу, і для організації цього моніторингу потрібні кошти в обсязі 35 млн грн”, — зазначив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час прес-конференції щодо перспективи виробництва та експорту української яловичини.

Він зазначив, що відповідні пропозиції щодо включення цих видатків до програми розвитку АПК на період до 2020 року подані до Міністерства агарної політики та продовольства.

У відомстві наголошують, що отримання статусу країни вільної від губчастоподібної енцефалопатії (BSE) дозволить Україні розширити ринки збуту для експорту української продукції, зокрема яловичини.

УНН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 серпня 2016
Україна може лишитися експорту зерна та м’яса вже цього року
Всеукраїнська Аграрна Рада зробила публічне звернення до Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Голови...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...