друкувати


Група Коломойського вступилася за голову аграрного комітету Миколу Сольского

3 лютого 2021, 12:55

Фракція «Слуга народу» не буде розглядати відставку свого однопартійця голови аграрного комітету Миколи Сольського з цієї посади. Про це повідомляють співрозмовники AgroPolit.com з аграрного комітету з числа слуг, і не тільки. Причина – після того, як у понеділок дане питання було «винесено за дужки» порядку денного фракції партії «Слуга народу», воно перемістилося у Офіс президента Володимира Зеленського.

Досьє аграрних політиків: депутати, урядовці, лобісти аграрних ініціатив



Це однин із елементів внутрішньопартійних домовленостей», які наразі тривають в Офісі, кажуть співрозмовники AgroPolit.com.

«Виключення «слуги» Олександра Дубінського зі складу фракції не ознаменувалося виходом з фракції людей Ігоря Коломойського, тобто він і далі у грі. Вони домовилися і за Сольского, що він лишиться на своїй посаді. Миколі Тарасовичу треба сказати «Дякую» своєму другові Андрію Богдану за це – він своїх не кидає», – говорить один з співрозмовників видання.

Те, що бунт 13-ти депутатів комітету придушений свідчить і останнє засідання агарного комітету, яке відбулося у вівторок. Як уже писав AgroPolit.com депутати проголосували до другого читання законопроект про пестициди та хімікати 2289, який спрошує процедуру їх ввезення в Україну. За словами очевидців, присутніх на засіданні цього комітету, депутати були просто шовкові і самі (без присутнього на комітету Олега Тарасова, який відповідає за цей законопроект) проголосували одноголосно за схвалення 2289 до другого читання в сесійній залі.

Були як шовкові, наче хтось пошептав. Бачмо перемир’я у агарному комітеті», – каже інший співрозмовник.

Нагадаємо, що наразі у складі аграрного комітету 30 депутатів (більше про них читайте у проекті «Аграрна рада»), при чому Ігор Колихаєв має скласти повноваження депутат через обрання на посаду мера Херсона. Крім того, вакантним у комітеті лишається ще одне місце.

Тобто загалом до складу комітету може приєднати потенційно ще два нових обличчя, які суттєво можуть змінити розстановку сил у комітеті.

Нагадаємо, наразі у Верховній Раді формують новий формат парламентської коаліції, у склад якої увійдуть «Слуга народу», «Батьківщина» та «Довіра».

Детальніше читайте за посиланням.

Про те, як голосували нардепи аграрного комітету у минулому році читайте у матеріалі Аграрний рік у Верховній Раді – скільки аграрних законів вдалося ухвалити 2020 року.