З 1 серпня Україна переходить на держзакупівлі через ProZorro
З 1 серпня Україна переходить на держзакупівлі через ProZorro

З 1 серпня 2016 року усі державні закупівлі в Україні мають здійснюватися через систему публічних електронних закупівель ProZorro. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Голова уряду наголосив, що "керівники органів державної влади, які не перейдуть з 1 серпня на державні закупівлі через систему ProZorro, мають бути звільнені".

Перехід на електронні держзакупівлі передбачено законом України "Про публічні закупівлі", який почав діяти з 1 квітня для всіх органів центральної влади та окремих замовників.

Нагадаємо, закон України №922-VІІІ “Про публічні закупівлі” був ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року і набув чинності 19 лютого, за день після опублікування у парламентській газеті "Голос України".

Закон передбачає перехід усіх державних установ на систему електронних закупівель ProZorro протягом 2016 року. Перехід має відбутись у два етапи: з 1 квітня - для всіх органів центральної влади та окремих замовників, з 1 серпня - для всіх інших.

Законом передбачається запровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. грн, і для робіт — дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (для замовників, що здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг — дорівнює або перевищує 1 млн грн та для робіт — дорівнює або перевищує 5 млн гривень).

Реалізація закону, як очікується, дасть можливість підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизити рівень корупції.

UNN

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 серпня 2016
У ProZorro будуть доступні довідки з держреєстрів
У планах розробників ProZorro є інтеграція системи з державними реєстрами. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку та торгівлі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...