Зоозахисники звинувачують члена Аграрної партії у масовому розстрілі собак
Зоозахисники звинувачують члена Аграрної партії у масовому розстрілі собак

В Овідіопольському районі Одеської області у собак стріляв депутат Овідіопольської райради, член аграрної партії Володимир Кішенко. Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

У повідомленні зазначається, що до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що в одному з населених пунктів району місцевий житель застрелив собак.

«На місце події виїжджали співробітники поліції. Чоловік пояснив свій вчинок тим, що тварини на нього кидалися. Зараз встановлюються обставини події», – повідомили в главку.

Відзначається, що трупи тварин направлено на експертизу. За фактом відкрито провадження за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Як заявила УНІАН волонтерка громадської організації Animal SOS Odessa Яна Титаренко, п'ять домашніх собак застрелені 27 вересня приблизно о 08:30 в селі Доброолександрівка.

Про це нам повідомила очевидиця подій. З п'яти застрелених собак, дві собаки належать цій жінці. На місце події прибули представники «Національного корпусу» разом із волонтерами... Ми з'ясували, що в собак стріляв депутат Овідіопольської районної ради (фракція Аграрної партії) Володимир Кішенко – місцевий підприємець», – стверджує Титаренко.

Вона пояснила, що п'ять собак, яких чоловік застрелив, прибігли на територію його фермерського господарства.

Тварин заманив запах собаки-самки, яка охороняє територію підприємства Кішенка. Через це (тічку самки. – УНІАН) у селі вже виникали конфлікти і нібито мали місце розстріли псів. Місцеві жителі вже пропонували депутату, що стерилізують за свій рахунок його собаку, але він категорично відмовився. Кажуть, у нього це – норма поведінки. Наприклад, посварившись якось з сусідом, він застрелив його півня ...», – розповіла Титаренко.

До того ж, за її словами, багато місцевих жителів бояться депутата, який раніше був заступником начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю, і зараз нібито теж балотуватиметься до місцевих рад.

Нагадаємо, що сьогодні головою Аграрної партії України є Михайло Поплавський.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 травня 2021
На Миколаївщині арештували депутата, який влаштував стрілянину через земельну суперечку
Депутату Баштанської райради на Миколаївщині, підозрюваному, у замаху на умисне вбивство двох осіб, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під...
24 вересня 2020
Нардеп від «Слуги народу» Павло Халімон відреагував на звинувачення у спробі рейдерства
Заступник голови аграрного комітету в парламенті Павло Халімон прокоментував рейдерський скандал за своєї участі. Про це він розповів в інтерв'ю...
24 серпня 2020
Депутати парламенту пропонують відмінити надання довідки про несудимість для кандидатів на місцевих виборах
Депутати Верховної ради України зареєстрували законопроєкт №3995, який передбачає скасування вимоги подавати довідку про несудимість кандидатам в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...