Довибори до Верховної Ради завершились ― офіційно
Довибори до Верховної Ради завершились ― офіційно

В Україні завершились проміжні вибори депутатів до Верховної Ради. Про це повідомляє Українська Правда.

Результати виборів до ВР:

Два мандати "Батьківщині" приносять екс-нардепи з Херсонщини та Полтавщини. На Полтавщині (151 округ) перемагає екс-нардеп від Батьківщини киянин Руслан Богдан. За попередніми даними він набирає 21.89 голосів. Ще один представник "Батьківщини" Юрій Одарченко перемагає на Херсонщині з результатом 25.09%. Опрацьовано 98.13% протоколів. 

УКРОП святкує перемогу на Волині та Франківщині. На 23 окрузі у Волині, що об’єднує виборців чотирьох переважно сільських районів, впевнену перемогу здобуває кандидатка від УКРОПу Ірина Констанкевич, яка набрала 57,34% голосів виборців.  За результатами, у 85 окрузі перемагає Віктор Шевченко від партії "УКРОП" з 21.27% голосів.

Чернігівщина дає дорогу в Раду столичному забудовнику та фігуранту антикорупційних розслідувань, якому округ віддав на відкуп БПП. У Чернігові перемогу з 31.45% здобув столичний забудовник та фігурант антикорупційних розлідувань Максим Микитась.

У Дніпрі перемогла самовисуванка, на користь якої спрацювали і БПП, і УКРОП. У Дніпропетровській області в окрузі №27, на цей момент перемагає волонтерка і радниця міністра оборони, самовисуванка Тетяна Ричкова – 44.57% голосів. 

На Луганщині поки що важко робити прогнози, за останніми даними лідирує висуванець від партії "Наш край", який мав чи не найбільше техкадидатів на цих виборах. У Луганській області станом на ранок 19 липня лідирує кандидат від політичної партії "Наш край" Сергій Шахов із результатом 40.43% голосів. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...