Кункурс з продажу ОПЗ зірвався ― джерело
Кункурс з продажу ОПЗ зірвався ― джерело

Фонд державного майна України визнав, що не відбувся конкурс з продажу Одеського припортового заводу через відсутність заявок. Про це йдеться в повідомленні Фонду державного майна України (ФДМУ).

З моменту публікації оголошення про продаж ОПЗ їм зацікавилися потенційні інвестори, які підписали відповідні договори про конфіденційність, відзначають в ФДМУ.

"Але після знайомства з пакетом документів і вивчення ситуації в Україні і навколо заводу всі вони висловили неготовність брати участь в конкурсі на певних умовах", ― підкреслюється в повідомленні.

Найбільше запитань і сумнівів у потенційних інвесторів викликало наявність у ОПЗ заборгованості за газ перед компанією Ostchem Holding олігарха Дмитра Фірташа, а також судові претензії компанії "Нортіма" олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше глава ФДМУ Ігор Білоус запевняв, що судовий розгляд з "Нортімою" і Ostchem не вплине на проведення приватизаційного конкурсу з продажу ОПЗ. І.белоус з березня розповідав ЗМІ про ажіотажний інтерес інвесторів до покупки підприємства.

"Нортіма" вимагає визнати її переможцем в попередньому конкурсі з приватизації заводу у 2009 році. Той конкурс був скасований за рішенням тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко. Одеський припортовий завод ― єдиний в Україні виробник мінеральних добрив, який залишився в держвласності.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 липня 2016
Коломойський заблокував приватизацію ОПЗ
Акціонери «Приватбанку» продовжать судитися з Фондом державного майна України (ФДМУ) за контроль над Одеським припортовим заводом (ОПЗ)....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...