Євросоюз виділив €76 тис. на навчання майбутніх аграріїв Кіровоградщини
Євросоюз виділив €76 тис. на навчання майбутніх аграріїв Кіровоградщини

Євросоюз виділив €76 тис. на реалізацію освітньої програми у сфері сільського господарства для студентів Кіровоградщини. Про це повідомила очільниця департаменту агропромислового комплексу Кіровоградсьої ОДА Марія Чорна, інформує прес-служба Кіровоградської ОДА.

Повідомляється, що студенти та аспіранти Центральноукраїнського технічного університету в рамках програми Європейського Союзу отримають можливість перейняти досвід роботи аграрних підприємств Італії, Іспанії, Австрії, Литви, Угорщини та Польщі.

Також на базі навчального закладу створять Експертний центр і наукову лабораторію з визначення якості ґрунтів і сільськогосподарської продукції. На це ЄС виділив €57,3 тис. безпосередньо ЦНТУ та близько €19 тис. Інституту сільського господарства Степу НААН України.

За її словами, один із етапів проєкту передбачає обмін студентським досвідом. Студенти з Кіровоградщини вивчатимуть специфіку європейських агропідприємств. Натомість до наших сільгоспвиробників приїдуть іноземні студенти.

Кінцевий етап – розробка магістерських та дисертаційних робіт. Уже відомо, що європейці присвятять свої наукові роботи темі інноваційних кластерів в агропромисловому комплексі в галузі рослинництва. Проте ще не відомо, які саме підприємства на Кіровоградщині їх прийматимуть. Тож пошук креативних сільськогосподарських виробників, які були б зацікавлені в проведенні досліджень із використанням інноваційних технологій на базі їхніх підприємств, ще триває», – йдеться у повідомленні.

Як зазначила Марія Чорна, проєкт має дві мети – розвиток потенціалу університетів як складової частини агропромислових кластерів і створення інноваційних центрів як передумови для розвитку та успішного функціонування агропромислових кластерів.

Над його реалізацією працюватимуть фахівці ОДА, науковці Центральноукраїнського національного технічного університету та Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України, а також сільгоспвиробники Кіровоградщини.

Нагадаємо, що Європейський Союз надає Україні €105 млн на підтримку малих і середніх підприємств (МСП), малих ферм і проведення реформ. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 лютого 2021
Українських фермерів навчатимуть впроваджувати інновації
Ukrainian Food Valley за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку АГРО оголошують про набір учасників на...
15 листопада 2020
Україна збільшила імпорт та зменшила експорт сільгосптоварів до Євросоюзу, – Євростат
Протягом перших семи місяців року Україна збільшила обсяг сільськогосподарського імпорту з Європейського Союзу і зменшила обсяг поставок на...
29 вересня 2020
Для аграріїв запустили проєкт «Ферма на прокачку» для підвищення ефективності їхнього бізнесу
Latifundist.com запускає новий відеопроєкт на YouTube під назвою «Ферма на прокачку». Разом із фахівцями з...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...