Правом на безоплатну приватизацію землі скористалися 445,5 тис. українців
Правом на безоплатну приватизацію землі скористалися 445,5 тис. українців

Правом на безоплатну приватизацію землі сільськогосподарського призначення з 2013 по 2020 роки скористалися 445,5 тис. громадян України. Про це на прес-конференції розповів голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

«З 2013 по 2020 роки затверджено проєкти землеустрою та надано у відповідну власність громадян 700 тис. га. Якщо говорити про кількість українців, які отримали землю в рамках безоплатної приватизації, то фактично кожен сотий українець скористався своїм правом: з 2013 по 2020 рік за рішенням територіальних органів Держгеокадастру земельні ділянки отримали 445 486 громадян України», — розповів Лещенко.

Як він зазначив, наразі у Держгеокадастрі відбуваєтся створення єдиної бази з регіональних управлінь та кадастрів з переліком усіх громадян України, які з 2013 року отримали в режимі безоплатної приватизації земельні ділянки до 2 га.

Фактично мова йде про створення єдиного реєстру первинного набувача в системі Держгеокадастру України», — підкреслив керівник відомства.

За його словами, динаміка свідчить, що майже кожен рік збільшувалися обсяги безоплатної приватизації. Більша частина виділених земельних ділянок (570 тис. га) були надані українцям для ведення особистого земельного господарства.

Свої два гектара протягом останніх 7 років отримали 332 тис. громадян для ведення особистого селянського господарства», — наголосив Лещенко.

Нагадаємо, аудит Держгеокадастру виявив понад 10 тис. наказів про відведення землі, які потенційно є подвійною приватизацією.

Повідомлялося, що Держгеокадастр оприлюднить список учасників земельної мафії України. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 липня 2020
У парламенті створили робочу групу з поетапної приватизації спиртової галузі
В агарному комітеті створили робочу групу з розробки пропозицій щодо поетапної приватизації спиртової галузі. Це закріплено протоколом №40 від 15...
16 липня 2020
Аудит Держгеокадастру виявив понад 10 тис. наказів про відведення землі, які потенційно є подвійною приватизацією
Щороку в межах безоплатної приватизації структурними підрозділами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у приватну...
15 липня 2020
Власники паїв до 1 січня 2025 року повинні зареєструвати право власності, щоб не втратити землю, — Мін'юст
Відповідно до чинного законодавства України, до 1 січня 2025 року всі власники нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок або їхні спадкоємці...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...