G.R. Agro запустить на Дніпрі термінал з перевалки зернових культур
G.R. Agro запустить на Дніпрі термінал з перевалки зернових культур

Компанія G.R. Agro проводить останні підготовчі роботи до запуску комплексу з перевалки зернових і олійних культур з автомобільного на водний транспорт. Комплекс буде працювати на Дніпрі у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області. Про це повідомляє Elevatorist.com.

Для приймання та перевантаження зерна в складі терміналу будуть функціонувати ваговий комплекс, лабораторія, стаціонарна суднонавантажувальна машина номінальною продуктивністю 350 т на годину і стрічковий перевантажувач з такою ж продуктивністю.

«Розрахунковий час навантаження баржі одна доба, максимальна осадка — 3,8 метра», — розповідає операційний директор компанії Артем Ремпен.

Термінал буде обслуговувати колектив з 12 осіб, штат вже укомплектований. «Компактність» колективу пояснюється максимальною автоматизацією всіх процесів, починаючи від автоматичного зважування зерна і закінчуючи управлінням суднонавантажувальною машиною.

Після зважування вантажу всі дані відразу потрапляють в систему 1 С. В єдиний реєстр також буде надходити інформація про якість зерна. Наша лабораторія буде робити тільки базові аналізи — на вологість, сміття, зараженість. Інші показники — це вже зона відповідальності сюрвеєра», — розповідає Артем Ремпен.

На території терміналу до літа 2021 будуть встановлені накопичувальні бункери ємністю 15 тис. т одноразового зберігання.

Тоді зерно можна буде вантажити на баржі не тільки прямим варіантом з автомобілів, але також з силосів. Тобто, варіантів роботи тут багато, головне зробити успішний старт», — пояснює керівник.

G.R. Agro володіє автопарком зерновозів, який повністю забезпечить безперебійну поставку зернових культур на термінал на вимогу замовника в обсязі понад 2 тис. т на добу. Придбання свого флоту компанія планує на 2021 рік. Допомогти виконати ці амбітні плани обіцяє Торонто Домініон Банк — другий за величиною банк в Канаді.

У планах компанії запуск терміналу в експлуатацію 1 липня, тестове завантаження, так звану репетицію, вже проведено.

Що ж стосується більш далеких перспектив — то, за словами операційного директора G.R. Agro, компанія презентує ринку протягом 2-х років приємний сюрприз, в планах компанії запуск 7 аналогічних терміналів, проектування яких знаходиться вже на фінальній стадії.

Нагадаємо, Нібулон закінчив будівництво потужного річкового перевантажувального термінала.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 липня 2020
Піреус Банк профінансував придбання зерновозів для G.R.Agro
Піреус Банк і G.R.Agro уклали стратегічну угоду, першою частиною якої стало придбання компанією G.R.Agro 5 зерновозів. Про це повідомила прес-служба...
30 червня 2020
Україна побила минулорічний рекорд експорту зернових
Станом на 26 червня 2020 р. з початку 2019/2020 МР (липень 2019 р. — червень 2020 р.) Україна експортувала 56,2 млн т зернових. Про це...
5 червня 2020
Нібулон закінчив будівництво потужного річкового перевантажувального термінала
«НІБУЛОН» закінчив будівництво потужного сучасного річкового перевантажувального термінала філії «Зеленодольська» у с....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...