Перевезення молока не вписується у літній графік ― Мовчан
Перевезення молока не вписується у літній графік ― Мовчан

Молочники просять Міністерство інфраструктури та «Укравтодор» зробити виняток для графіку руху їх вантажівок у літній час, аргументуючи це швидким псуванням молока. Про це повідомляє директор з питань взаємодії з державними органами компанії «Данон Україна» Сергій Мовчан.

Тимчасове обмеження руху вантажних транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн автомобільними шляхами загального користування, яке діє з 1 червня у період підвищеної температури повітря понад +28 ºС. Заборона діє в денну пору доби з 10:00 до 22:00.

За його словами, молоко отримане від корови, протягом двох годин має бути швидко охолоджене і в рефрижераторі доставлено на завод.

«Зерно може трошки зачекати і поїхати у вечірній час. А чи буде корова чекати, щоб її здоїли не вдень, а вночі? Якщо ми здоїмо її вдень і будемо зберігати молоко тривалий час до нічних годин, а потім везти на завод, то зросте його собівартість. Таким чином, це вплине на кінцеву ціну продукту», ― говорить він.

«У Франції та Польщі існує розпорядження, що обмеження руху в літній період не поширюється на транспортні засоби із молоком і молочними продуктами, як на товари, що швидко псуються. Це є виняток на постійні основі», ― додає Мовчан.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...