МінАПК назвало найприбутковіший агробізнес в 2015 році ― прес-служба
МінАПК назвало найприбутковіший агробізнес в 2015 році ― прес-служба

В Україні в 2015 році найприбутковішим видом аграрного бізнесу стало виробництво насіння соняшнику з показником рентабельності 80,5%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Друге місце за рентабельністю зайняло виробництво яєць з показником в 60,9%, а третє ― вирощування овочів на відкритому грунті ― 47,5%.

"У порівнянні з минулим роком ― лідери не змінилися. Але, якщо рентабельність виробництва яєць збільшилася на кілька відсотків, то у соняшнику ― більш ніж в 2 рази", ― відзначають в міністерстві.

Як повідомляється, найвищий негативний показник рентабельності у м'яса овець і кіз ― 29,6%, за ним йдуть ― м'ясо великої рогатої худоби ― 17,9%.

Раніше колишній міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко повідомив, що в 2015 році інвестиції в сільське господарство України склали близько $ 1 млрд, а також підписано угоду з Європейським інвестиційним банком про залучення 10 млрд грн кредитних грошей для аграріїв.

В кінці травня діючий міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий заявив, що Китай зацікавлений в розширенні і збільшенні експорту української сільськогосподарської продукції, а також в можливості виробляти продукцію в Україні.

Нагадаємо, нова команда Мінагрополітики, на чолі з міністром Тарас Кутовий, розробила концепцію під назвою "3 + 5", яка передбачає конкретні шляхи реформування аграрної галузі України.

Вона включає 3 важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, розвиток державних підприємств, а також чесний і прозорий обіг землі. І 5 напрямків, які випливають з них: це розвиток сільських територій, підвищення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, зрошення та безпеку харчової продукції.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...