В середині липня Україні нададуть ще один транш ― Данилюк
В середині липня Україні нададуть ще один транш ― Данилюк

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду голосуватиме за виділення Україні чергового траншу в середині липня. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

За його словами, яким буде розмір траншу та чи буде змінюватися графік ― це рішення МВФ.

«Він і тільки він їх приймає. Попередньо планувалося 1,7 млрд. доларів, але слід врахувати, що через політичну нестабільність співробітництво було заморожене і було практично втрачено цілий рік. Для нас критична не стільки сума, скільки процес реформування та перебування в графіку МВФ. Це важливо для зовнішніх інвесторів, також до цього прив’язані інші кредити. Це потужний сигнал для інвесторів, а без інвестицій економіка не запуститься», ― наголосив Данилюк.

Нагадаємо, Верховна Рада досі не розглянула ще всі закони, необхідні для вирішення питання МВФ, хоча в уряді розраховували, що це станеться ще до кінця травня.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом приблизно $17 млрд з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми і виділення в 2015 році трьох траншів по $1,6 млрд з їх подальшим зменшенням до $0,61 млрд у 2016-18 роках.

Наразі Україна встигла отримати лише два транші.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...